Persberichten

Second Home International 2009 bewijst zich als belangrijk informatieplatform

Publicatiedatum: 12-10-2009

Second Home International heeft zich afgelopen weekend bewezen als belangrijk informatieplatform voor kopers van een tweede huis. De seminars en het Beleggersplein op de beursvloer trokken veel belangstelling. Bezoekers die overwegen te investeren in vastgoed of een tweede huis kregen van professionele partijen gratis informatie over de haken en ogen bij het investeren in vastgoed, fiscaal advies en beleggingsadviezen. Second Home International is de grootste publieksbeurs met internationaal onroerend goed en wordt in het voor- en najaar gehouden in Jaarbeurs Utrecht.

Bezoekers goed voorbereid op pad
De 210 exposanten waren in grote meerderheid zeer positief over de bezoekers, 6.371 in totaal, die zich met gerichte vragen goed hadden voorbereid op hun beursbezoek. "Wij staan hier voor de twaalfde keer dit najaar" zegt Laura de Rooy-Dekker van Italia Casa tijdens de beurs. ,,Ik ben tot nu toe erg tevreden over de kwantiteit en kwaliteit van de bezoekers. Dat valt me zeker niet tegen. Aan het gedrag van de bezoekers merk je dat ze zich wel oriënteren op een tweede woning maar nog niet gaan beslissen vandaag. De komende maanden zullen het uitwijzen. Ik heb van de beurs zelf nog niet erg veel gezien, het is gewoon te druk in onze stand", zegt De Rooy-Dekker lachend.
Roel Klaui van SRC nam voor de twintigste achtereenvolgende keer deel aan de beurs: "Second Home International is al jaren lang actief en echt een begrip geworden, een autoriteit. De beurs heeft een goede naam bij de bezoekers en exposanten. Een kwalitatief goede beurs dus en daarom ben ik er ieder jaar weer bij."

Top 3 redenen voor bezoek: oriëntatie, informatie en aankoop
Tweederde van de bezoekers was gericht op zoek naar een tweede huis. De top 3 van meest populaire landen wordt traditioneel gevormd uit Frankrijk, Spanje en Italië, gevolgd door Duitsland en Nederland. De Alpen landen en Nederlandse Antillen waren ook zeer in trek. Oriëntatie, informatie over de aankoop en daadwerkelijke aankoop van een tweede huis waren de drie belangrijkste redenen voor een bezoek aan Second Home International.
De voorjaarseditie van de beurs staat op het programma van vrijdag 26 tot en met 28 maart 2010 met als thema 'Duurzaamheid'. Voor meer informatie bezoek www.secondhome.nl.

Noot voor de redactie (