Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwegein, 12 oktober 2009

Zelfstandige ICT professionals gaan de concurrentie aan met de bemiddelingsbureaus

Nieuwe organisatie NHow vergroot zichtbaarheid van zelfstandige ICT professionals voor opdrachtgevers

De markt van zelfstandige ICT professionals groeit als nooit tevoren. Maar voor zelfstandigen alleen is het praktisch onmogelijk om een sterke positie in de markt op te bouwen. Door hun onzichtbaarheid voor potentiële opdrachtgevers zijn zij sterk afhankelijk van intermediairs. Omgekeerd hebben opdrachtgevers moeite om de juiste ICT professional te vinden. Om dit probleem aan te pakken is onlangs de organisatie NHow opgericht. NHow is een organisatienetwerk voor zelfstandige ICT professionals waarin gericht gewerkt wordt aan de drie belangrijkste succesfactoren: een actief netwerk; kennis en vaardigheden; en zichtbaarheid in de markt.

"Voor zelfstandige ICT professionals blijft het lastig om de juiste opdracht te vinden. De markt wordt gedomineerd door bemiddelingsbureaus terwijl opdrachtgevers graag direct in contact komen met de specialist. Met NHow gaan wij hierin verandering brengen" aldus Denis Joannides, mede-oprichter van NHow.

Kennissessies
NHow organiseert maandelijkse kennissessies voor haar leden. Verdeeld in regionale cellen van maximaal 25 leden is er aandacht voor vakinhoudelijke onderwerpen, persoonlijke vaardigheden en het ontwikkelen van het zakelijke netwerk.

"Deze organisatievorm is o.a geïnspireerd op de principes van Eckart Wintzen. Zodra een cel groter wordt dan 25 leden, starten we een nieuwe cel waardoor leden elkaar goed leren kennen. Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe organisatievorm toegevoegde waarde biedt voor zzp-ers. Wij bieden een zakelijk netwerk en ondersteunen het commerciële doel van de zzp-er terwijl hij zijn zelfstandigheid behoudt " aldus Denis Joannides. "Daarnaast is het ook voor opdrachtgevers interessant. Door hun uitgebreide netwerk binnen NHow kunnen zzp-ers snel collega's of vervangers aanleveren als daar behoefte aan is."

Momenteel zijn er cellen in Woerden, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. De verwachting is dat NHow eind 2010 bestaat uit 15 cellen en 200 leden.

Meer informatie over NHow is te vinden op: www.nhow.nl


---

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht