Ingezonden persbericht


Duizend kinderen op zoek naar ouders
WereldOuders start campagne om kinderen een thuis te geven

Lourdes is een meisje van vier jaar. Zij woont in Honduras en kan sinds kort praten. Zij is niet meer bang voor aanraking en wordt blij van muziek maken en spelen met andere kinderen. Lourdes lijkt bijna op ieder ander kind in Nederland. En toch, haar leven is anders. Zij is alleen en heeft geen ouders meer. Lourdes is verwaarloosd en mishandeld. Haar ouders hebben haar vervolgens achtergelaten bij het familiehuis van Stichting WereldOuders in Honduras.

Lourdes is een van de 1000 kinderen waarvoor WereldOuders op zoek is naar sponsorouders, ook wel wereldouders genoemd. Daarom start WereldOuders deze week de campagne '1000 wereldouders gezocht'. Het doel is om voor het einde van het jaar 1000 nieuwe wereldouders gevonden te hebben.

Via de campagne wordt er gezocht naar wereldouders die voor 25 euro per maand voorzien in een belangrijk deel van de zorg, de opvoeding en het onderwijs van een kind. Door kinderen zoals Lourdes te sponsoren, krijgen ook deze kinderen kans op een betere toekomst. Op de website www.1000wereldoudersgezocht.nl kunnen donateurs gericht een kind selecteren waarmee zij vervolgens in persoonlijke correspondentie contact kunnen houden, zodat zij op de hoogte blijven van de ontwikkeling van 'hun' kind.

In Latijns-Amerika leven miljoenen kinderen in grote armoede. Ze moeten het vaak stellen zonder de zorg van ouders, lijden honger, hebben geen dak boven hun hoofd en gaan vaak niet naar school. WereldOuders helpt, omdat ieder kind recht heeft op zorg, bescherming, onderdak, voedsel en onderwijs. In negen landen heeft WereldOuders familiehuizen waar kinderen de kans krijgen om op te groeien tot evenwichtige volwassenen met een toekomst.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht