Ingezonden persbericht


Amsterdam, 12 oktober 2009

PERSBERICHT

SPEELFILM KIKKERDRIL WINT PRIJS IN DUITSLAND

Afgelopen weekend mocht de speelfilm KIKKERDRIL van regisseur Simone van Dusseldorp opnieuw een prijs in ontvangst nemen.

Op het SCHLINGEL International Film Festival for Children and Young Audience in Duitsland won de film de 'Main Prize Of The City Of Chemnitz'.

KIKKERDRIL werd dit jaar al meerdere keren beloond met internationale prijzen, zoals de Publieksprijs op het Barne Filmfestival Kristiansand in Noorwegen, Beste Speelfilm op het Divercine Filmfestival in Uruguay, de Publieksprijs op het International Youth Film Festival in Korea en vorige maand de Juryprijs als een Special Mention van de kinderjury op het International Film Festival for Children and Youth Nueva Mirada in Argentinië.

KIKKERDRIL is een muzikale roadmovie van regisseur Simone van Dusseldorp over de zesjarige Max die denkt dat zijn broer nooit meer kan praten en dat alleen kikkerdril kan hem genezen. Max loopt weg en gaat in de natuur op zoek naar kikkerdril. Samen met zijn vriendinnetje Jesse maakt hij een spannende tocht door weilanden, slootjes, boerderijen en door het bos.

De kinderrollen worden gespeeld door Nino den Brave, Whitney Franker en Thijs Goedknegt. Daarnaast zijn ook Juul Vrijdag, Georgina Verbaan, Remko Vrijdag en Quintis Ristie in de film te zien.

KIKKERDRIL is geproduceerd door Lemming Film in coproductie met de KRO en BosBros. De film ging op 11 februari in première in Nederland en ontving begin maart de Gouden Film voor de 100.000e bezoeker in Nederland. De film wordt gedistribueerd door A-Film en is sinds juni op DVD uitgebracht.

De film zal ook te zien zijn op het Cinekid Filmfestival 2009, vanaf 15 oktober a.s.

EINDE PERSBERICHT


---