Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Bijeenkomst bedrijvenparkmanagement Overberkel Borculo goed bezocht
Berkelland wil op de bedrijventerreinen in de gemeente parkmanagement invoeren. Daarom heeft Roma marktonderzoek in opdracht van de gemeente in juni 2009 alle bedrijven op het bedrijventerrein Overberkel benaderd voor een interview om de behoefte aan parkmanagement te inventariseren. In Eibergen en Ruurlo is in samenwerking met de kamer van Koophandel de aanpak ervan al succesvol gebleken.

De response was heel hoog, namelijk 85 procent. In totaal konden 71 interviews worden afgenomen. Met het invoeren van parkmanagement wil de gemeente de kansen en bedreigingen op het bedrijventerrein gezamenlijk met de ondernemers aanpakken. De ondernemers krijgen daardoor meer ruimte om optimaal te kunnen ondernemen. Door de handen ineen te slaan, behoudt het bedrijventerrein zijn waarde en wordt het imago versterkt.

Uitstraling en veiligheid

Soms gaat dit over het behalen van gezamenlijke inkoopvoordelen, maar vaker over verbetering van de uitstraling en veiligheid. Gedacht kan worden aan collectieve aanpak of inkoop van energie, afvalverwerking, beveiliging, onderhoud en bewegwijzering. Zo kan parkmanagement een toegevoegde waarde vormen voor inwoners en gemeente.

Werkgroep ingesteld

Maandagavond 28 september is de mogelijkheid om tot parkmanagement over te gaan in Zalencentrum Peters te Borculo voorgelegd aan de bedrijven. Na een korte inleiding van wethouder Leo Scharenborg werden de resultaten van de enquête toegelicht door de heren Robin Koster en Huub Niesink van Roma Marktonderzoek. Daarna gaven de heren Jan Oortgiesen en Jeroen Huizinga van BMD parkmanagement uitleg over de mogelijkheden en voordelen van parkmanagement. Er wordt een werkgroep gevormd die zal bekijken welke projecten voor de bedrijven op Overberkel interessant zijn.

Trefwoorden Bedrijfsterrein
Mutatiedatum 12/10/2009