Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

In mei van dit jaar overleed volkomen onverwacht de heer mr. P.A. (Paul) Nouwen, bij leven onder andere voorzitter van de Stichting Ronde van het Groene Hart. Een groot verlies voor onze organisatie met tegelijkertijd een vacature die maar moeilijk in te vullen leek. Toch zijn wij er in geslaagd een nieuwe voorzitter te vinden met minstens dezelfde bestuurlijke kwaliteiten als zijn inspirerende voorganger. De heer mr. I.W. (Ivo) Opstelten is met ingang van heden als voorzitter toegetreden tot het bestuur van de Stichting Ronde van het Groene Hart.

Ivo Opstelten is sinds 23 mei 2008 partijvoorzitter van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) en sinds 19 september van dit jaar voorzitter van de Council Olympisch Plan 2028, een organisatie die zich ten doel stelt de Olympische Spelen van 2028 in Nederland te mogen organiseren. De heer Opstelten is echter vooral bekend als burgemeester van Rotterdam, een functie die hij van februari 1999 tot en met december 2008 bekleedde. In die periode toonde hij zich een burgervader die ook in moeilijke tijden boven de partijen stond en richting gaf aan een succesvol beleid.

Ivo Opstelten is een groot wielerliefhebber en zijn intensieve bemoeienis met het naar Rotterdam halen van de Tourstart 2010 heeft in brede kring waardering gekregen. In de eerste drie jaren van het bestaan was hij voorts een warm supporter van de Eneco Ronde van het Groene Hart. Niet alleen volgde hij de koers belangstellend als passagier in de volgauto van voorzitter Nouwen, maar werkte hij ook enthousiast mee de ronde via een prominente route door zijn stad Rotterdam te voeren. De heer Opstelten was vanaf de oprichting van de stichting lid van het Comité van Aanbeveling.

De Stichting Ronde van het Groene Hart is in het leven geroepen om in brede kring aandacht te vragen voor het Groene Hart. De belangrijkste boodschap die de stichting wil uitdragen is dat bij alles wat er gaat gebeuren, uiterst kritisch en verantwoord moet worden omgegaan met de unieke waarden die het Groene Hart vertegenwoordigt. Om het Groene Hart bij het grote publiek onder de aandacht te brengen wordt op 21 maart 2010 de 4e Eneco Ronde van het Groene Hart georganiseerd. Het parcours wordt gekenmerkt door de landschappelijke diversiteit in en rond het Groene Hart, de binnentuin van de Randstad. Daarnaast is de stichting initiatiefnemer van het cultureel programma dat onder de noemer Maand van het Groene Hart wordt georganiseerd.

Met de installatie van de heer Opstelten is het bestuur van de Stichting Ronde van het Groene Hart weer op volle sterkte. Het bestaat thans uit de heren:

Ivo Opstelten - voorzitter
Jan Pieter Lokker - secretaris
Hans Verkoren - penningmeester

De dagelijkse leiding is in handen van de heren:

Herman Brinkhoff - koersdirecteur
Peet de Bruijn - commercieel directeur
Rien Bosch - financieel directeur

Leiden, 12 oktober 2009