Collectant Brandwonden Stichting ontdekt brand tijdens collecteren!

12/10/2009 22:51

Nederlandse Brandwonden Stichting

Collectethema 'Maak een Vluchtplan...' blijkt wel heel erg toepasselijk.

Een collectante van de Nederlandse Brandwonden Stichting heeft vanavond aan het Klingendaal in Pijnacker een keukenbrand ontdekt. De vrouw wilde aanbellen bij de woning toen ze enorme vlammen in de keuken zag. De kordate collectante sloeg direct alarm. De eigenaar van de woning wist het vuur enigszins te doven en bracht de brandende pannen naar buiten. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

'Ongelofelijk, dat dit onze collectant nu precies tijdens onze jaarljkse collecteweek overkomt', aldus Marjorie Holtus, woordvoerder van de Brandwonden Stichting. Zeker gezien het feit dat alle collectanten dit jaar ook preventietips uitdelen voor het hebben van een vluchtplan in het geval dat er brand uitbreekt. 'De Brandwonden Stichting is natuurlijk enorm trots op deze collectant. We hopen uiteraard wel dat dit voorval bij deze ene collectant blijft, aldus Marjorie Holtus.'

De brandweer heeft de woning gecontroleerd en de eigenaar het advies gegeven de woning goed te ventileren. Er was gelukkig geen verdere schade. De collectante liet weten door alle consternatie nog geen bijdrage te hebben ontvangen van de eigenaar van de woning. "Maar morgen trek ik nog wel even aan de bel", zegt ze. De jaarlijkse collecte voor de Nederlandse Brandwonden Stichting wordt gehouden van 11 tot en met 17 oktober.





http://www.brandwonden.nl