Greenovator Tour in Amsterdam

Minister Cramer (Ruimte en Milieu) bezoekt op maandag 12 oktober de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het kader van haar Greenovator Tour. Dit vindt plaats van 20:30 tot 22:00, Roetersstraat 11 (hal bij de mensa) in Amsterdam. Tijdens een interactief programma gaat Cramer in gesprek met studenten en jonge ondernemers over innovatieve ideeën.

'Duurzaam ondernemen is uit want elke vorm van ondernemen moet per definitie duurzaam zijn.' Dat is de boodschap die minister Cramer met deze bijeenkomsten wil uitdragen. Doel van de toer is jonge mensen in heel Nederland enthousiast te maken voor duurzaam ondernemerschap. Jonge ondernemers laten zien welke producten ze in de markt hebben gezet of welke ideeën ze hebben, onder het motto: duurzaam ondernemen: get inspired, get started.

Paul Doop, vice voorzitter van het bestuur, ontvangt minister Cramer en de Greenovator Tour namens de UvA. 'De UvA heeft zich verbonden aan het thema duurzaamheid', aldus Doop. 'Als universiteit willen wij een voortrekkersrol spelen op dit gebied. Daarom maken wij bijvoorbeeld onze gehele bedrijfsvoering duurzaam. De CO2-vrije computerzaal die tijdens de Greenovator Tour geopend wordt, is daar een voorbeeld van.'

Gasten zijn onder andere Eboman, filosoof Karsten Meijer, hoogleraar milieukunde Lucas Reijnders (UvA), havenmeester Astrid Kee, Pauline Westendorp van New Energy en Desso-directeur Stef Kranendijk. Drie studenten zullen hun duurzame idee pitchen: Ewoud de Kok, Judith Ament en Lisa Whittle. Daarnaast zijn er gesprekken met de initiatiefnemers van de Zonnefabriek, Wijzijnkoel en Symbeyond (een initiatief van studenten uit Amsterdam en Utrecht).

De bijeenkomst in Amsterdam is de derde in het kader van de Greenovator Tour. Eerder was het programma te bezoeken bij de TU Delft en bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Later dit jaar zal de Greenovator Tour Haarlem en Groningen aandoen. Nadere informatie is verkrijgbaar op de website www.greenovators.nl

Noot voor redacties (