Gemeente Teylingen

snoeiafval gratis op

Gemeente haalt snoeiafval gratis op

13 oktober 2009

De gemeente Teylingen haalt dit najaar weer gratis snoeiafval op. Snoeiafval kan goed worden hergebruikt. Het wordt onder andere verwerkt tot houtsnippers om paden mee te bestrooien. In het voor- en najaar is er veel aanbod van snoeiafval. Dit past meestal niet in de GFT-bak. Daarom haalt de gemeente Teylingen het snoeiafval in het voor- en najaar een aantal keer gratis op. Dit voorjaar haalde de gemeente 42.540 kilo snoeiafval op.

Voor het aan huis laten ophalen van snoeiafval betalen inwoners van Teylingen normaal EUR17,50 per m³. Omdat er in het voor- en najaar veel aanbod van snoeiafval is, haalt de gemeente het een aantal keren gratis bij de inwoners aan huis op.

Ophaaldagen

In het voorjaar was er grote belangstelling voor de extra gratis ophaaldagen, daarom biedt de gemeente dit najaar ook vijf gratis ophaaldagen aan:

* maandag 19 oktober

* maandag 26 oktober

* maandag 2 november

* maandag 9 november

* maandag 16 november

Afspraak

Inwoners moeten vooraf een afspraak maken via 0252 - 783 300. Dit kan op maandag tot en met donderdag van 08.30 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur. Inwoners kunnen tot en met de vrijdag voor de betreffende ophaaldag een afspraak maken. Snoeiafval waarvoor geen afspraak is gemaakt, neemt de gemeente niet mee.

Voorwaarden
Er is geen beperking gesteld aan de hoeveelheid. Voor het aanbieden gelden wel de volgende voorwaarden. Het snoeiafval moet zoveel mogelijk gebundeld vooraan de weg worden gezet zodat de vrachtauto met kraan er goed bij kan komen, dus niet op opritten, onder bomen of lichtmasten. De takken mogen niet langer zijn dan 1 meter en het snoeiafval mag niet in plastic zakken worden aangeboden.

In het voorjaar van 2010 herhaalt de gemeente deze actie.