Gemeente Overbetuwe


Overbetuwe waardeert initiatief Boerderij Lingezegen
---

Stichting Boerderij Lingezegen wil een Centrum voor Natuur en Zorg realiseren in Park Lingezegen. De gemeente Overbetuwe waardeert en steunt het initiatief.

Centrum voor Natuur en Zorg

In het Centrum voor Natuur en Zorg zullen verschillende functies verenigd zijn, zoals natuur- en milieu educatie, maatschappelijke zorg (dagbesteding voor mensen met een beperking), horeca, buitenschoolse opvang, een kinderboerderij en een natuurspeelplaats. Een aantal maatschappelijke organisatie op het gebied van onderwijs, welzijn, kinderopvang en natuur en milieu ondersteunt het initiatief van Stichting Boerderij Lingezegen.

Steun van de gemeente

De gemeente waardeert het initiatief omdat het aansluit bij vragen in de samenleving. Daarnaast past het binnen de beleidsdoelen van de gemeente op het gebied van zorg, klimaat en natuur- en milieu educatie. De gemeente Overbetuwe neemt een ambassadeursrol op zich om het initiatief ook bij andere mogelijke participanten positief onder de aandacht te brengen. Ook helpt Overbetuwe bij het zoeken naar een geschikte accommodatie. Zo hoopt de gemeente de plannen van Stichting Boerderij Lingezegen mede op weg te helpen naar realisatie.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.parklingezegen.nl en ww.boerderijlingezegen.nl.