Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Afrikaanderplein in het teken van sport

Dat sporten belangrijk is zal niemand ontkennen. Je bent fitter, sterker, sneller en voelt je beter. Toch zijn er nog genoeg Feijenoorders die amper aan sport doen. Soms omdat ze de weg naar de verenigingen niet weten te vinden, soms omdat "het er maar niet van komt". Om bewoners aan te sporen te gaan sporten vond daarom afgelopen zondag de Sportmanifestatie Afrikaanderplein plaats.

Op en rond het Afrikaanderplein waren tal van workshops, demonstraties, attracties en optredens. De eerste editie van een evenement dat voortaan ieder jaar terug zal keren. Uiteraard stond alles in het teken van sport en sportief bezig zijn. De opening van de manifestatie vond plaats in het midden van het Afrikaanderpark, waar dagelijks bestuurder Dagmar Oudshoorn de aanwezigen toesprak en nog eens het belang van sporten benadrukte. Tevens huldigde zij verschillende schoolsportkampioenen die dit jaar de beste bleken in verschillende sporten zoals voetbal en karate.

Het aanbod van sporten was enorm. Zo konden bezoekers onder meer streetdancen, honkballen, kickboksen en wielrennen. Daarnaast waren er spectaculaire attracties zoals scad diving, een vrije val van tientallen meters in een net en kon het parcours van de Tour de France 2010 virtueel worden gereden. Deelnemers die de route snel genoeg wisten af te leggen mogen volgend jaar zelfs op het echte parcours fietsen. De sportmanifestatie Afrikaanderplein is een initiatief van de deelraad Feijenoord.

Meisje op het Afrikaanderplein
(foto: Rob Kamminga)