Persbericht

Design van Tord Boontje op HP Mini
'Must have' accessoire voor trendsettende vrouwen

AMSTELVEEN, 13 oktober 2009 -" HP heeft een partnership met Tord Boontje gesloten voor het ontwerpen van een special edition notebook PC. Boontje brengt zijn unieke mix van design en emotie naar de HP Mini 110.

HP Mini 110 by Studio Tord Boontje

De op de natuur geïnspireerde 10,1-inch HP Mini 110 by Studio Tord Boontje is ontworpen voor vrouwen die zowel modebewust als milieubewust zijn. De Mini PC is voorzien van een driedimensionaal oppervlak, HP Imprint 3D, dat bestaat uit meerdere lagen die ervoor zorgen dat het ontwerp op de oppervlakte lijkt te drijven en tegelijkertijd een schaduw veroorzaakt op de laag eronder, waardoor een unieke dieptewerking ontstaat.

De Mini is versierd met planten die rondom bedreigde diersoorten zijn gegroepeerd en uitlopers hebben op de polssteun en het touchpad. Het ontdekken van de bedreigde diersoorten in het gelaagde 3D design komt overeen met een expeditie naar de uithoeken van deze wereld. Er is gebruik gemaakt van de kleurstelling wit met parelaccenten, waardoor een elegant product is ontstaan dat zeker in het oog springt.

De HP Mini bestaat uit milieu vriendelijke materialen, verpakking en documentatie zijn allemaal geprint met op soja gebaseerde inkt. De doos, het buffermateriaal en de gebruiksaanwijzing zijn allemaal gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal.

Met een gewicht van slechts 1 kg, een hoogte van net 2,5 cm, en een toetsenbord dat bijna (92 procent) even groot is als een standaard toetsenbord, is dit het accessoire dat vrouwen altijd en overal mee willen nemen. De ingebouwde tools voor bloggen en Twitter maken het mogelijk om altijd in contact te staan met vrienden en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, in huis, in het café of op weg naar het werk.

De notebook wordt geleverd met een beschermhoes van organische katoen, 15 wallpapers, een screen saver en icons die door Tord ontworpen zijn. Een optionele PVC-vrije draadloze muis en een handtas gemaakt van natuurlijke materialen maken de look af.

De HP Mini 110 by Studio Tord Boontje is beschikbaar vanaf 22 oktober 2009 voor een adviesprijs van ¤399(1) (1)Recommended street pricing pending country and product specifications.

Over HP
HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten - van de individuelee consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ is te vinden op www.hp.nl.