Gemeente Oldebroek


Invoering spreekuur raadscommissies

De invoering van een spreekuur raadscommissies is een nieuwe mogelijkheid om in contact te komen met de gemeenteraad als lokale volksvertegenwoordiging en de fracties van de politieke partijen daarin. De bedoeling is een extra mogelijkheid te bieden om iets onder de aandacht van de raad te brengen. Het is een aanvulling op de bestaande wegen om in contact te komen met de raad en de fracties.

Tijdens het spreekuur kunt u als inwoner(s) van de gemeente - sprekend voor uzelf of namens een groep, vereniging etc. - de fracties gezamenlijk informeren over of aanspreken op zaken, die spelen in de gemeente. Het gaat daarbij om onderwerpen die het algemeen belang of het belang van een groep, vereniging etc. raken. Het gaat niet om persoonlijke zaken zoals vergunningaanvragen, bezwaarschriften etc.

Verder is het commissiespreekuur informatief bedoeld. Het is aan de raadsleden zelf of en hoe zij naar aanleiding van een gesprek eventueel verdere actie ondernemen (door bijvoorbeeld vragen te stellen aan het college). Het commissiespreekuur wordt voorlopig bij wijze van proef eens per kwartaal gehouden, voorafgaande aan een vergadering van een raadscommissie. De eerste ronde commissiespreekuur wordt gehouden op dinsdag 13 oktober en woensdag 14 oktober aanstaande, van 19.00 tot 20.00 uur.