Nederland kiest beste mbo-student

24/09/2009 14:14

6-Daagse Beroepsonderwijs

Welke student aan het middelbaar beroepsonderwijs heeft het meeste vakmanschap, de meeste ambitie en de beste presentatie? Die vraag wordt op donderdag 15 oktober beantwoord tijdens de eerste 6-Daagse Beroepsonderwijs. Aan de verkiezing kan elke Nederlander deelnemen door via internet zijn of haar stem uit te brengen. Dat hebben er inmiddels bijna 11.000 gedaan.

De 6-Daagse Beroepsonderwijs is een initiatief van de 70 onderwijsinstellingen voor middelbaar beroepsonderwijs. De verkiezing van de beste mbo-student, die zich Landelijk Ambassadeur Beroepsonderwijs 2009 mag noemen, vormt een rode draad in dit evenement, dat erop gericht is de grote betekenis van het beroepsonderwijs onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

Vijftig scholen voor middelbaar beroepsonderwijs hebben dit jaar hun eigen Uitblinker beroepsonderwijs geselecteerd. Dit zijn studenten die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie tijdens hun stage of op een andere manier.

De verkiezing is een coproductie van het brede publiek en een deskundige vakjury. De vijftig Uitblinkers die door de scholen zijn uitgekozen, staan sinds begin juli met hun foto, een korte beschrijving én soms ook een korte video op de website van de 6-Daagse Beroepsonderwijs: www.6dbo.nl. Iedereen kan eenmalig een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete uitblinker.

Uit deze verkiezing komen tien genomineerden voort, waaruit een deskundige jury (onder leiding van FNV-voorzitter Agnes Jongerius) op donderdag 15 oktober tijdens het Slotgala van de 6-Daagse Beroepsonderwijs de Landelijke Ambassadeur Beroepsonderwijs 2009 zal kiezen. De prijs voor de Landelijke Ambassadeur Beroepsonderwijs wordt deze avond uitgereikt door staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (OCW).

Stemmen op één van de vijftig Uitblinkers beroepsonderwijs kan nog tot woensdag 14 oktober 12.00 uur via www.6dbo.nl.

Noot voor de redacties,