BIG Challenge symposium tijdens Landbouw Vakbeurs

09/10/2009 10:16

Imagro

De BIG Challenge 2009 mag als een absoluut succes in de boeken gaan: meer dan 100.000 euro wist de Nederlandse varkenssector via dit initiatief van Herman Houweling op te halen voor de strijd tegen kanker. "Zo is onze sector eens op een heel andere manier in het nieuws gekomen en hebben we twee vliegen in één klap geslagen", zegt Houweling. Logisch dat de actie in 2010 een vervolg krijgt. En een aantal spinoffs, zoals het symposium op donderdag 15 oktober tijdens de Landbouw Vakbeurs in de Bossche Brabanthallen.

Herman Houweling, een bekend gezicht in de varkenshouderij, maakte van zijn persoonlijke strijd tegen kanker een opgave voor de hele varkenssector, 'zijn' sector. "We laten zo zien dat we als sector wel degelijk midden in de samenleving staan", aldus Houweling. "Geld is er nooit genoeg voor de strijd tegen kanker, dus gaan we onvermoeid door. De BIG Challenge 2010 staat alweer in de startblokken. Maar die editie belooft nog mooier te worden dan de eerste."

Eigen ploeg

De Alpe d'HuZes is een jaarlijkse wielerrit, waarbij ex-kankerpatiënten een poging doen de enige echte 'Nederlandse berg' Alpe d'Huez te bedwingen. Afgelopen juni trad de varkenssector daarbij onder het mom van de BIG Challenge 2009 op als een van de sponsors, maar in 2010 zal ze bovendien acte de présence geven met een eigen team. "Dit team gaan we tijdens het unieke symposium in de Brabanthallen presenteren", vertelt Houweling. "Een symposium dat een heel andere kijk op gezondheid biedt."

'Een andere kijk op gezondheid'

Houweling: "Het symposium 'Een heel andere kijk op gezondheid' verbreedt de blik van de bezoeker op zijn wereld. Laat bovendien nieuwe kansen zien. Kansen voor het individu, voor bedrijven en voor onze sector, de varkenssector. Om er iets unieks van te maken hebben we enkele interessante en inspirerende sprekers weten te strikken."

Naast Herman Houweling zelf en een 'mystery guest' uit de Rabo wielerploeg, is Peter Kapitein, ambassadeur van de Nederlandsche Bank en de Alpe d'HuZes, een van die sprekers. Met Alpe d'HuZes haalde hij in 3 jaar tijd bijna 11 miljoen euro op voor de strijd tegen kanker. "Peter maakt interessante koppelingen tussen het imago van de financiële wereld en het imago van de varkenshouderij", zegt Houweling.

Een andere spreker op het symposium is trainer-coach en voorzitter van de Alpe d'HuZes Coen van Veenendaal. "Als geen ander is Coen in staat ons iets te leren over het stellen van doelen en het behalen ervan", aldus Houweling. "Daarbij is hij een begenadigd spreker, die iedereen met zijn verhalen kan betoveren."

Leven met kanker

Houweling zelf is ook een van de sprekers tijdens het symposium. "Ik ga proberen om duidelijk te maken wat het betekent om met kanker te moeten leven. De angsten, de frustraties, de onzekerheid, ook in je directe omgeving. Maar ik ga het ook hebben over mijn enorme passie voor de BIG Challenge en de Nederlandse varkenshouderij. Ik roep een ieder op om naar het symposium te komen. Het inspireert enorm, dat kan ik beloven. En daarna kan men nog een bezoek aan de Landbouw Vakbeurs brengen."

Over zijn enorme doorzettingsvermogen en tomeloze inzet voor de BIG Challenge zegt Houweling: "Ik blijf altijd trouw aan een uitspraak die Mahatma Ghandi ooit eens deed: 'You must be the change you want to see in the World!' Dus begin je bij jezelf."

Meer informatie over de BIG Challenge 2010 en de inschrijvingsmogelijkheden vindt u op www.bigchallenge2010.nl.





http://www.bigchallenge2010.nl

http://www.imagro.nl