Persuitnodiging: Kinderen leggen op 15 oktober enorme klimaatpuzzel

12/10/2009 11:44

Stichting Uitvoering Klimaatprogramma

Persuitnodiging

Kinderen leggen enorme klimaatpuzzel van Dick Bruna in Artis

'De klimaatpuzzel oplossen? Dat kan niet zonder bossen!'

Wie: HIER Klimaatcampagne, IUCN NL, de Vogelbescherming, Natuurmonumenten, de Peace Parks Foundation en Scouting Nederland

Wat: Het leggen van een enorme puzzel

Waar: Artis, Kerklaan 38-40, Amsterdam

Wanneer: 15 oktober van 14.00 uur tot 14.30 uur (fotomoment)

Op de Bossen voor Klimaatdag op donderdag 15 oktober leggen tachtig Amsterdamse schoolkinderen samen met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en natuurbeschermingsorganisaties een enorme puzzel van 15 bij 19 meter. De tekening op de puzzel is belangeloos getekend door Dick Bruna, de geestelijk vader van Nijntje. Met het leggen van puzzel vragen de betrokken organisaties aandacht voor de centrale rol die bosbescherming speelt bij het oplossen van het klimaatprobleem.

Onder leiding van ceremoniemeester Gaston Starreveld zullen de laatste stukjes aan de puzzel worden gelegd. Op de puzzel, die bestaat uit 1050 stukken, staan honderden persoonlijke wensen van kinderen die oproepen tot het beschermen van de bossen. Naast de oproepen van kinderen staan op de puzzel ook een aantal statements van Nederlandse bedrijven.

De laatste puzzelstukken worden gelegd door een grote groep kinderen, HIER voorzitter Lodewijk de Waal en vertegenwoordigers van Rabobank, Essent, DSM, KLM en de Climate Neutral Group.

De relatie tussen ontbossing en klimaatverandering is relatief onbekend. Toch is de wereldwijde ontbossing één van de hoofdoorzaken van klimaatverandering. Zeventien procent van de wereldwijde jaarlijkse uitstoot van CO2 is het gevolg van ontbossing. Dit is meer dan er wereldwijd wordt uitgestoten door de gehele transportsector. De bescherming van bossen is daarom een belangrijk onderwerp op de klimaatconferentie in december in Kopenhagen.

Aansluitend aan het leggen van de klimaatpuzzel vindt er in Artis de 'Forest for Climate'-conferentie plaats, waarin bedrijfsleven en natuurorganisaties dieper in zullen gaan op de relatie tussen bossen en klimaatverandering en de rol van bedrijven hierbij.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hier.nu/bossen