Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 15-10-2009

Tien bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG: De politie van het team Tilburg Binnenstad heeft
donderdagmiddag een bromfietscontrole gehouden op de Spoorlaan. Er werden 19 bromfietsen gecontroleerd. Er werden tien bekeuringen uitgedeeld. Daarvan waren er vijf vanwege overschrijding van de maximale toegestane constructiesnelheid. Er werden twee bonnen uitgedeeld vanwege het rijden zonder rijbewijs en drie bestuurders kregen een bon omdat ze niet op eerste vordering het kentekenbewijs lieten zien. Verder werd er nog een jongen naar HALT verwezen, voor een alternatieve taakstraf, in het kader van het project Brom Effe Normaal.

Dronken automobilist (21) moet rijbewijs inleveren

TILBURG: De politie heeft vannacht op de Bredaseweg omstreeks 02.15 uur een 21-jarige man uit Alphen betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist werd gecontroleerd omdat hij slingerend over de weg reed. Hij blies 435 ugl. Hij had naar eigen zeggen drie halve liters bier gedronken. De bestuurder beschikt korter dan vijf jaar over een rijbewijs en valt daarom in de categorie beginnend bestuurder. Voor deze bestuurders gelden strengere regels. Hij moest daarom zijn rijbewijs afgeven.

MOERGESTEL: De politie heeft omstreeks 00.20 uur op de Akkerweg een 52-jarige man uit Moergestel aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist werd tijdens een gerichte alcoholcontrole aan de kant gezet. Hij blies 285 ugl.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreek05.30 uur in een woning in de wijk Broekhoven een 38-jarige Tilburger aangehouden ter zake huiselijk geweld. De arrestatie volgde nadat zijn 32-jarige vrouw en hun twee kinderen de woning ontvlucht waren en zich aan het
politiebureau aan de Ringbaan Zuid meldden. Moeder vertelde dat haar man erg dronken thuis gekomen was. Hij haar tegen haar linkeroog geslagen en klappen op haar achterhoofd gegeven. Ook schopte hij haar tegen haar rug en bovenbeen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 15-10-2009 11:34 | © Regio Midden en West Brabant |