Gemeente Heemskerk


donderdag, 15 oktober 2009

Gemeente geeft subsidie aan stichting Kicabo

De gemeente Heemskerk geeft subsidie aan de stichting Kicabo voor het project dat bijdraagt aan het behalen van de millenniumdoelstellingen. De stichting krijgt EUR 500,- ter ondersteuning van Catch Projects, die dagelijks aan 650 kinderen, teenagers en ook steeds meer volwassenen uit het township Mzamomhle in Zuid-Afrika hulp biedt.

Catch Projects ontwikkelt strategieën om vooral kinderen te motiveren mee te doen in programma's met betrekking tot behandeling en preventie van HIV/AIDS. Veel kinderen zijn getraumatiseerd door overlijden van ouders, door geweld of verwaarlozing. Catch Projects geeft psychische en sociale ondersteuning die kinderen moet weerhouden van destructief gedrag. Iedere dag wordt er een maaltijd bereid en (indien aanwezig) medicijnen en vitaminen gegeven, evenals medische hulp. Ook handvaardigheden behoren tot het programma. Op een groot nabijgelegen veld wordt aan sport en spel gedaan. Kinderen kunnen zich hierin uitleven en tevens sociale vaardigheden ontwikkelen. Catch Projects zorgt voor een plek waar kinderen rust vinden en zich veilig voelen. Meer informatie hierover staat op de website van Kicoba, www.kicoba.nl.

Millenniumgemeente
Sinds 2007 is de gemeente Heemskerk millenniumgemeente en zet zich in om gezamenlijk te vechten tegen armoede en honger, ongelijkheid tussen man en vrouw, milieuverontreiniging en HIV/AIDS en om in te zetten op verbetering van de toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en schoon water. Deze beloften zijn samengevat in de acht millenniumdoelen. De doelen moeten in 2015 gehaald zijn.

---