Met STRATO BlogWeb meedoen met "Blog Action Day 2009" 15/10/2009 12:48

PR Newswire

BERLIJN en AMSTERDAM, October 15 /PRNewswire/ --

- Op 15-10-09 over klimaatsverandering schrijven/klimaatvriendelijk bloggen met STRATO BlogWeb

"Blog Action Day" is een jaarlijks terugkerend initiatief om wereldwijd op één dag over één belangrijk maatschappelijk thema te bloggen, dit jaar klimaatsverandering. Met het 100 procent klimaatneutrale STRATO BlogWeb kan vandaag niet alleen iedereen over de klimaatverandering schrijven, maar met een eigen klimaatvriendelijke blog ook daadwerkelijk tegen de klimaatverandering ageren.

Blog Action Day (http://www.blogactionday.org) ging van start in 2007. Doel is het aanzetten tot een brede discussie, door één dag de focus te verleggen. "Blog Action Day staat dit keer in het teken van de klimaatsverandering, iets wat iedereen op een of andere manier treft", zegt Damian Schmidt, CEO STRATO. "Vandaag over de klimaatsveranderingen te bloggen is een eerste stap. Met het klimaatneutrale STRATO BlogWeb kun je nu nog een stap verder gaan en de daad bij het woord voegen. Zo wordt een goed initiatief ook optimaal omgezet!"

De twee eigen STRATO datacenters opereren sinds januari 2008 volledig klimaatneutraal. Door het afnemen van 100 procent groene stroom bespaart STRATO jaarlijks een uitstoot van 15.000 ton koolstofdioxide. Maar voor STRATO betekent klimaatbescherming niet alleen CO2-vrije websites. STRATO kiest bovendien resoluut voor energiezuinige hardware, intelligente gebouw- en klimaattechniek en software op maat.

Met STRATO BlogWeb kunnen bloggers hun internetdagboek onder de eigen domeinnaam publiceren voor slechts EUR 1,- voor de eerste zes maanden, daarna EUR 5/mnd*. Het populaire BlogWeb XL-pakket bevat 500 MB webruimte, 50 persoonlijke e-mailadressen en de handige sitebuilder. STRATO BlogWeb is intuitief met enkele muiskliks te bedienen, en is daarom uitermate geschikt voor zowel beginnende als ook professionele bloggers.


* EUR 1 voor de eerste zes maanden, daarna EUR 5 per maand. Contractperiode 12 maanden. Prijzen excl. BTW

Over STRATO

Met meer dan 4 miljoen domeinen en meer dan 1,4 miljoen klanten is het van oorsprong Duitse STRATO de op één na grootste hostingprovider van Europa. De organisatie is buiten Duitsland ook actief in Groot-Britannië, Frankrijk, Nederland, Italië en Spanje. STRATO biedt op de lokale situatie afgestemde homepagepakketten, hoogwaardige dedicated en virtuele servers en professionele webshops. STRATO is een honderd procent dochteronderneming van freenet AG en levert transparante kwaliteit op basis van TÜV-certificeringen. Naast procesmanagement (ISO 9001) en klantensupport (MS Servicekwaliteit) zijn de beide datacentra van het bedrijf ISO 27001-gecertificeerd. Sinds 1 januari 2008 zijn de twee eigen datacentra honderd procent CO2-neutraal.