Diergaarde Blijdorp


Jaarvogel Jari maakt een carriere-switch
15-10-2009

Jaarvogel Jari, de ster van de Vrije Vogelvlucht Voorstellingen in Blijdorp, zet zijn leven in de spotlights op een laag pitje om zich te gaan richten op het gezinsleven. Hoewel hij het zelf nog niet weet, gaat Jari binnenkort de entertainment-wereld verlaten om zich te gaan voortplanten! Deze herfstvakantie treedt Jari nog op in Diergaarde Blijdorp tijdens de Vrije Vlucht Voorstellingen samen met zijn opvolger Ceros.

Jari is een Papoea-jaarvogel: een zeldzame neushoornvogel-soort waarvoor een Europees stamboek bestaat; er leeft momenteel een 30-tal van deze vogels in Europa. Voor Jari is de tijd gekomen om in een andere dierentuin mee te gaan helpen aan het voortbestaan van zijn soort.

Jari's opvolger is inmiddels al in opleiding. Ceros is een gewone jaarvogel, die in april van dit jaar in Blijdorp is geboren. Hij draait voorzichtig al wat rondjes mee, maar moet de echte kneepjes van het vak nog leren.

Speciaal voor zijn fans treedt deze herfstvakantie 'Divo' Jari samen op met aanstormend talent Ceros tijdens de Vrije Vlucht Voorstellingen. Deze interactieve voorstellingen zijn nog tot het einde van de herfstvakantie. Dagelijks om 13.30 en 15.00 uur. Op woensdag, zaterdag, zondag en gedurende de herfstvakantie komt daar nog een voorstelling bij om 11.00 uur. Voor alle voorstellingen geldt, dat de weersomstandigheden het vliegen van de vogels mogelijk moeten maken.