Politie Limburg-Zuid

Diverse dealers en kopers van harddrugs aangehouden

Dinsdagmiddag zijn vier dealers en zeven kopers van harddrugs aangehouden in de wijken Brusselsepoort en Mariaberg.

Naar aanleiding van diverse klachten over overlast van drugsgebruikers en dealers werd dinsdagmiddag actie ondernomen. In een parkje in de Brusselsepoort aan de Porseleinstraat werd gezien dat twee kopers contact hadden met twee dealers. De kopers liepen vervolgens weg naar de Eenhoornsingel, waar ze werden aangehouden. De man en vrouw, van 44 en 41 jaar en afkomstig uit Sint Truiden (B), bleken 2,6 gram heroïne bij zich te hebben. Vervolgens werden de dealers aangehouden. Een van hen, een 23-jarige Rotterdammer, had 123 gram heroïne bij zich in zijn onderbroek. Hij wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Later op de middag werd gezien dat er vanuit een auto op de Porseleinstraat iets werd verkocht. Bij controle bleken de drie Belgische kopers geen verdovende middelen bij zich te hebben. Wel werden in hun auto twee wapenstokken aangetroffen. Eén van de twee dealers, een 19-jarige Utrechtenaar, had 19 kleine pakjes met cocaïne en heroïne bij zich. De tweede dealer, een 20-jarige man uit Utrecht, bestuurde de auto en had geen verdovende middelen bij zich.

Diezelfde middag is bij de Annakerk aan de dr. Van Kleefstraat een 22-jarige koper uit Hasselt (B) aangehouden. Hij had 6 gram heroïne bij zich. De dealer kon op een bromfiets wegkomen. Op het Volksplein werd een 34-jarige Maastrichtenaar aangehouden die nog boetes had openstaan voor een totaal bedrag van EUR 800,- . Daarnaast had de man een verboden mes bij zich. Ook op de Tubastraat werd een drugskoper aangehouden. Hij had zijn drugs gekocht van een automobilist die ervandoor kon gaan. De identiteit van hem is bij de politie bekend. De koper, een 40-jarige man uit Hoesselt (B) had 1 gram cocaïne bij zich.

De actie in de wijken Brusselsepoort en Mariaberg was een samenwerking tussen het wijkteam, en agenten vanuit het project BorderlineS. BorderlineS richt zich op een integrale aanpak om zo strafrechtelijk en bestuurlijk klappen uit te delen aan de drugsoverlast in Maastricht en omgeving.

15-10-2009, Maastricht