Gemeente Doetinchem

Persbericht, 15 oktober 2009

Bestemmingsplan aangehouden: geen consequenties voor bouw Lookwartier

Op woensdag 14 oktober 2009 werd door de Raad van State bekend gemaakt dat een verzoek om een voorlopige voorziening is toegewezen. Deze voorziening betekent dat het bestemmingsplan voor de noordzijde van de Ruimzichtlaan nog niet in werking treedt, tot de Raad van State een definitieve uitspraak heeft gedaan. De Raad van State oordeelt dat de onderbouwing van het geluidsonderzoek voor dit gebied nog onvoldoende is. De gebouwen die momenteel in het Lookwartier in aanbouw zijn, ondervinden geen vertraging door de uitspraak.

Geluidsonderzoek
De Raad van State geeft op dit moment geen goedkeuring aan het bestemmingsplan; de raad is van mening dat het geluidsonderzoek van de gemeente momenteel nog te beperkt is. Het college volgt het advies van de raad op en zal aanvullend onderzoek doen om zo de raad alsnog te kunnen overtuigen. Het college stelt op korte termijn een aangepaste planning en aanpak vast, waarbij alles in het werk wordt gesteld om de vertraging tot een minimum te beperken. Overigens werden het nut en de noodzaak van de aanleg van de Ruimzichtlaan door de raad niet ter discussie gesteld. Voor Doetinchem is de aanleg van de weg van groot belang om de verkeersdruk en fijnstofproblemen in dit deel van de stad te verbeteren.

De bouw gaat door
Het Lookwartier is een project met een groot maatschappelijk belang voor de gemeente Doetinchem en haar inwoners. De realisatie van de in aanbouw zijnde gebouwen kan doorgaan op basis van eerdere procedures. Dit betekent dat de bouw van schouwburg Amphion, de parkeergarage, christelijke basisschool De Haven en de woningen in het Lookwartier geen vertraging ondervinden door de uitslag van de Raad van State. Binnenkort starten ook de sloopwerkzaamheden van het benzinestation aan de Keppelseweg ten behoeve van de aanleg van de Ruimzichtlaan.

Lees meer