Libris/Blz. met duizenden titels grootste aanbieder van eBooks

15/10/2009 16:19

Libris & Blz.

Hoevelaken, 15 oktober 2009 - Digitaal lezen doet zijn opmars in hoog tempo. Steeds meer lezers weten de weg te vinden in de wereld van de eReaders en eBooks. De boekwinkelketens Libris en Blz. hebben een gezamenlijke webshop voor eBooks, die te bezoeken is op www.libris.nl en www.blz.nl. Met het aanbieden van duizenden titels, waaronder ook een groot aantal uit de bestsellerlijsten, zijn zij de grootste aanbieder van Nederlandstalige eBooks.

De webshop van Libris en Blz. is gebruiksvriendelijk en zeer toegankelijk. Het downloaden van eBooks wordt duidelijk omschreven. De te downloaden titels zijn in diverse genres, waaronder Literatuur, Spanning, Kinderen en Non-fictie, te verkrijgen. De meeste eBooks zijn beveiligd tegen kopiëren en worden aangeboden in één van de twee belangrijkste eBook-formaten: Mobipocket of ePub. Van de meeste eBooks zijn de eerste 10 pagina's gratis te downloaden. De prijs van de eBooks uit de webshop van Libris/Blz. ligt gemiddeld op 80% van de laagste verkoopprijs van het gedrukte boek. De webshop biedt ook een ruime keuze uit eReaders. De eBooks van Libris en Blz. zijn te downloaden voor alle merken eReaders, zoals bijvoorbeeld BeBook, Sony, Iliad en Cybook.

Bij Libris en Blz. zijn zelfstandige, professionele, bevlogen ondernemers aangesloten, die gericht samenwerken om de concurrentie met ketens op alle fronten aan te gaan. De boekhandels binnen Libris zijn de toonaangevende breed assortiment boekhandels. Binnen Blz. zijn de betere kantoorboekhandels aangesloten met een ijzeren mix van boeken en kantoorartikelen. Tezamen hebben zij ruim 17% marktaandeel en zijn daarmee marktleider binnen de markt van het algemene boek.

Libris en Blz. zijn onderdeel van Intres Retail. Intres is één van de grootste retail service organisaties voor non-food detailhandel in Nederland. De 1200 aangesloten ondernemers exploiteren 1800 speciaalzaken, warenhuizen, fashion malls en megastores in mode, wonen, sport en media. Samen vertegenwoordigen zij een consumentenomzet van ruim 2 miljard euro.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.intres.nl