IKON

P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5

IKON
Donderdag 15 oktober 2009
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Jurgen Maas


* Sylvia Borren over Wereldarmoededag
Op 17 oktober is het Wereldarmoededag. Wat betekent deze dag voor Sylvia Borren, voorzitter van anti honger-organisatie EEN en multi-activiste op het gebied van ontwikkelingssamenwerking?


*In haar boek Stil de tijd: pleidooi voor een langzame toekomst neemt Joke Hermsen de tijd en de tijdgeest kritisch onder de loep. Van wie is de tijd? Is de tijd nog wel aan ons, want onophoudelijk zit de tijd ons op de hielen.


*Theatergroep Crash maakte Meisje van de Zee, over immigratie, vluchtelingopvang en integratie. Een voorstelling over een vreemd meisje in een vreemd land; over reizen en heimwee, over welkom zijn en wachten.


*Kwestie: De rechtsstaat als voorwaarde voor stabiliteit? De eerder genoemde Sylvia Borren gaat in gesprek met Joris Voorhoeve, hoogleraar internationale organisaties en veiligheid, over het belang van de rechtsstaat in conflictgebieden.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl Neem voor meer informatie contact op met Mieke Spaans, eindredacteur OBA Live tel. 06-10962471 mieke.spaans@ikon.nl. U bent van harte welkom bij de live uitzending. Opgave vooraf is niet nodig.