Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Man overlijdt na aanrijding                  |

Woensdag 14 oktober heeft er op de Westermeenweg in Harderwijk een aanrijding plaatsgevonden tussen een 55-jarige automobiliste en een 88-jarige fietser, beide afkomstig uit Harderwijk. De 88-jarige man liep hierbij ernstig hoofdletsel op en is in de nacht van woensdag op donderdag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.


De aanrijding vond rond 14:50 uur plaats op de rotonde ter hoogte van de Drielandendreef. De automobiliste reed over de Westermeenweg komend vanuit de richting van het centrum. Toen zij de rotonde op reed zag zij de over het fietspad naderende fietser vermoedelijk over het hoofd. Fietsers hebben op deze rotonde voorrang. De 88-jarige man is in eerste instantie naar het ziekenhuis in Harderwijk vervoerd, maar in verband met de ernst van zijn hoofdletsel later naar het UMC ziekenhuis in Utrecht gebracht. Hier is hij in de nacht van woensdag op donderdag overleden.


De politie heeft de hevig geschrokken automobiliste na de aanrijding opgevangen en bij haar thuis een verklaring van haar opgenomen. De Verkeersongevallendienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld, maakt proces-verbaal op en legt dit ter beoordeling aan het Openbaar Ministerie voor.

|     |Ermelo - winkeldief tracht te vluchten, maar faalt        |

De politie heeft woensdag 14 oktober een 66-jarige man uit Ermelo aangehouden voor winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Herderlaan in Ermelo.


De politie kreeg de melding van de winkeldiefstal omstreeks 08:50 uur. Toen de politie ter plaatste kwam, werd de verdachte op dat moment vastgehouden door een chauffeur die voor de supermarkt aan het lossen was. De man had kaas en vleeswaren in zijn jaszak gestopt en deze bij de kassa niet afgerekend. Toen hij hierop door het winkelpersoneel werd aangesproken trachtte de man te vluchten. Bij zijn vluchtpoging werd hij in de kraag gegrepen door de vrachtwagenchauffeur. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft een winkelontzegging gekregen van de supermarkt en er zal proces-verbaal tegen hem opgemaakt worden.

|     |Putten - auto beland in greppel                           |

Een 29-jarige automobilist uit Putten belandde in de nacht van woensdag op donderdag 15 oktober op de Nijkerkerweg in Putten ter hoogte van de in aanbouw zijnde rotonde in de greppel. Dit nadat hij de controle over het voertuig verloor. De passagier, een 20-jarige vrouw uit Zorgvliet, raakte daarbij gewond.


De politie kreeg omstreeks 02:30 uur de melding van het ongeval. De 29-jarige automobilist reed over de Nijkerkerweg in Putten, komend uit de richting van Nijkerk. Hij had zijn voertuig niet voortdurend onder controle, raakte van de weg en is in de naastgelegen droge sloot beland. De 20-jarige vrouw uit Zorgvliet is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept.

|     |Putten - woninginbraak en diefstal auto                   |

Bij een woning aan de Reigerstraat in Putten is in de nacht van dinsdag op woensdag 14 oktober ingebroken. Men is er met de auto van de bewoner vandoor gegaan. Verder is er onder andere een laptop en fotocamera weggenomen.


De politie kreeg omstreeks 07:50 uur de melding van de inbraak. Tussen 00:30 en 07:15 uur zou deze zijn gepleegd. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Er zijn diverse kasten en lades in de woning doorzocht. Gebruikmakend van een gevonden reservesleutel is ook de auto van de bewoner gestolen. Dit betreft een zwarte Volkwagen Polo met kenteken 54-NB-XH. De auto staat inmiddels landelijk geregistreerd als gestolen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets gehoord en/of gezien hebben, te bellen met 0900-8844.

|     |Wezep - inbraak tankstation                               |

In de nacht van woensdag op donderdag 15 oktober is er ingebroken bij een tankstation aan de Stationsweg in Wezep. Men is er met tabaksartikelen vandoor gegaan.


De politie kreeg de melding van de inbraak omstreeks 04:00 uur. Men is binnengekomen door de deur te forceren. Ook enkele deuren binnen het pand zijn vernield. Men is er met tabaksartikelen vandoor gegaan. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets gehoord of gezien hebben, contact op te nemen met 0900-8844.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --