Ingezonden persbericht

Nieuwe biologische cosmeticalijn TERRE & MER by Thalgo

De aandacht voor een duurzame leefstijl is een duidelijke trend in onze huidige samenleving. De consument wil steeds meer in harmonie leven met zijn of haar omgeving. Meer aandacht voor de natuur en een toenemende vraag naar biologische producten. Thalgo is een van de eerste professionele cosmeticamerken die een complete lijn van gecertificeerde biologische producten introduceert: TERRE & MER by THALGO.

Thalgo - 40 jaar natuurlijke cosmetica
Het medisch patent voor het behoud van alle goede eigenschappen van algen buiten de natuurlijke omgeving luidde het begin in van het succes van Thalgo. Sinds dit ontstaan in de jaren zestig heeft het laboratorium van Thalgo continu de zee en haar ingrediënten onderzocht naar specifieke toepassingen voor de verzorging van huid en lichaam. Dit onderzoek heeft nu als resultaat de introductie van de biologische lijn TERRE & MER.

Verkoopproducten en salonbehandeling
Met acht verkoopproducten en een salonbehandeling biedt TERRE & MER een uitgebreide lijn van natuurlijke en effectieve producten. Met essentiële oliën en eco-gecertificeerde algen voor alle huidtypen. Door het gebruik van concentraten wordt de effectiviteit van de crèmes verhoogd.

Naast actieve algenextracten worden natuurlijke ingrediënten van de Mediterrane landen als organische oliën, plantenextracten en essentiële oliën gebruikt. Het beste van de zee en het Mediterrane leven verenigt zich in TERRE & MER.

Marine Cleanser met biologische oranjebloesem

Marine Toner met biologische oranjebloesem

Marine Scrub met biologische amandeldop

Vital Fluid met biologisch olijfblad

Vital Cream met biologisch olijfblad

Vital Balm met biologische olijfolie

Soothing Concentrate met biologische jeneverbes

Anti-aging Concentrate met biologische strobloem

Actieve ingrediënten
De Thalgo laboratoria hebben met grote zorg de actieve ingrediënten geselecteerd voor de Terre & Mer producten:

Veilig - gecertificeerd door Ecocert
Natuurlijk - in lijn met de eisen van het Cosmebio charter
Effectief - actieve ingrediënten met onafhankelijke testresultaten
Neutraal - geen toevoegingen van kleur- of geurstoffen

Een perfecte mix van het planten- en zeeklimaat:

* Codium fragile, een algenextract met remineraliserende en in evenwicht brengende eigenschappen
* Olijfblad en olijfolie met voedende, verzachtende en regenererende eigenschappen
* De mix van Mediterrane essentiële oliën is op zo´n wijze samengesteld dat het een perfecte oplossing biedt voor de verschillende huidtypen.
* Jeneverbes, Cistus, Aleppo den - verzachtend
* Strobloem, Romeinse kamille, Roos - anti-aging
* Lavendel, Marjolein - ontspannend

Ecocert-certificaat
De producten zijn door ECOCERT gecertificeerd. Dit betekent niet alleen dat de ingrediënten voldoen aan de eisen maar ook de verpakking en de fabriek. Zo wordt er geen onnodige verpakking gebruikt en is de verpakking recyclebaar.

Testresultaten
Gedurende 21 dagen zijn de producten getest onder 21 personen in de leeftijd 25-40. Een hoog percentage van deze groep wil hun huidige product gaan vervangen door dat van TERRE & MER. Bij de Marine Toner is dit bijvoorbeeld 81%. Enkele overige resultaten:
- alle producten reageerden goed op de huid
- prettig in gebruik en effectief voor het doel waarvoor het bedoeld is
- bij alle producten wil een hoog percentage het door blijven gebruiken, bij de Vital Cream en Anti-aging Concentrate zelfs 100%

Profiel Thalgo SPA Marine Care

De bron van ons leven, de zee bevat alle noodzakelijke ingrediënten voor ons welbevinden. Thalgo heeft deze helende en revitaliserende werking vertaald in doeltreffende huidverzorging, leisure lifestyle en medische wellness programma's. Voor elk huidtype en huid - en lichaamsconditie bieden deze het juiste antwoord voor een doeltreffende verzorging 'op maat'. De Thalgo producten worden in meer dan 90 landen toegepast en verkocht in toonaangevende thalassotherapiecentra, SPA's, thermen, sauna's, kuurinstituten en fitness & wellnesscentra.