Ingezonden persbericht

TAXI MANIA BREEKT UIT IN AMSTERDAM
Rijd je rijk met het nieuwe spel van Goliath Games

Hattem, oktober 2009 - Amsterdam is in rep en roer! Met het nieuwe spel TaxiMania zet spelproducent Goliath Games de taxi-industrie van Amsterdam, die afgelopen jaar voor veel commotie heeft gezorgd, voor de verandering, in een positief daglicht. TaxiMania is een spel waarbij je zelf eens in de huid van een taxichauffeur kruipt. Op deze manier leer je de straten van je eigen hoofdstad pas ECHT goed kennen. Het doel van het spel is: zet iedere klant zo snel mogelijk af op de plaats van bestemming en verdien 250 euro. Geen omwegen, boetes of oplichterij, of toch?

Spitsuur
Iedere speler krijgt zijn of haar eigen taxi in de vorm van een pion. De spelers trekken ieder voor zich één klant en één rit kaart waarna ze vertrekken vanuit het startpunt; Centraal Station. Iedere keer is het weer spannend wie je in je taxi krijgt. Van superster Tommy Kaméra tot de beroemde DJ Stacey Heupelos, geen klant is te gek voor TaxiMania. Met het gooien van de dobbelstenen begint de taxi te rijden over het spelbord, een plattegrond van Amsterdam. Het doel is om de klant naar de juiste bestemming te brengen, waarbij het erg belangrijk is om de wensen en eisen van de klant na te leven. Zodra de speler zijn rit succesvol heeft voltooid, ontvangt hij het bedrag dat staat vermeld op de ritkaart. Indien de speler precies op het vakje van zijn eindbestemming uitkomt, krijgt hij 20 euro bonus! Maar kijk uit voor de gevreesde verkeersboetes in hartje Amsterdam. Er wordt gespeeld met briefjes van 5, 10, 20, 50 en 100 euro. De eerste speler die 250 euro heeft verdiend is winnaar!

Van het Leidsplein tot de Albert Cuyp en weer terug
Goliath Games weet met TaxiMania een actueel spel op de markt te brengen. Van het Leidseplein, de Nieuwmarkt tot aan Bos en Lommer, alle belangrijke straten van Amsterdam zijn opgenomen in het spel. Daarnaast geeft TaxiMania een vette knipoog naar de omstreden taxirellen in Amsterdam. Scheur kris kras door Nederlands bekendste straten met de leukste klanten in je taxi. Een 'manisch' spel voor jong en oud, waarbij de duiven op de Dam je om de oren vliegen.TaxiMania is voor 2-6 spelers van 7 tot 99 jaar. Verkrijgbaar bij de betere speelgoedzaken voor 32,95 euro.

Goliath - één van de grootste speelgoed distributeurs en producenten van Nederland - is gevestigd in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Duitsland en U.S.A. In 1980 introduceerden zij Rummikub op de Nederlandse markt. Goliath heeft sinds de jaren '80 een flinke groei doorgemaakt; speelgoed vanaf 1 jaar, tactische en strategische gezelschapsspellen vanaf 4 jaar en thema spellen vanaf 8 jaar. Bekende namen zijn o.a.:Rummikub, Rolit, Triominos, Stap Op, Holle Bolle Big, Malle Muis, Fast Food en Partnerlink. Zie ook www.goliathgames.nl