Gemeente Drechterland

5-10-2009
Millenniumkrant en Wereldvoedselweekend

Een betere wereld begint hierâ¦

Dat is de rode draad van de Millenniumkrant die deze week in samenwerking met COS Drechterland is uitgebracht. Deze krant komt vlak voor het Wereldvoedselweekend dat op 16 en 17 oktober wordt gehouden. Millenniumkrant Gemeente Drechterland

De gemeente wil graag haar steentje bijdragen aan een wereldwijde duurzame en rechtvaardige economische en sociale ontwikkeling. Ontwikkelingssamenwerking en duurzaamheid zijn dan ook kernbegrippen in de gemeentelijke Millenniumnotitie. Door het ondersteunen van voorlichtings- en bewustwordingsactiviteiten ziet zij het als haar taak dit onder de aandacht te brengen van de lokale bevolking en ook verder uit te dragen. Daarnaast toetst de gemeente haar (eigen) handelen en beleid aan de criteria van duurzaamheid en rechtvaardige ontwikkeling.

Het is aan de gemeente, het Millenniumplatform en de inwoners om deze aanbevelingen verder uit te bouwen. Dat is geen geringe klus, maar samen kunnen wij de aanbevelingen uitvoeren. Voor de eigen gemeentelijke taken is inmiddels een interne werkgroep opgericht die de gemeentelijke activiteiten in kaart gaat brengen en de ontwikkelingen voor de komende periode gaat schetsen. Helpt u mee aan het halen van de Millenniumdoelen?

Klik op voorkant van de Millenniumkrant voor de dititale versie.