Gemeente Lelystad

Raad van Lelystad bezoekt politie Flevoland

Donderdag 15 oktober 2009

Een delegatie van de raad van Lelystad heeft op woensdag 14 oktober voor de tweede keer een werkbezoek gebracht aan de politie Flevoland.

Inzicht verkrijgen

Elk jaar brengen de lokale volksvertegenwoordigers een bezoek aan de politie met als doel om inzicht te krijgen in de ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de veiligheid en leefbaarheid van Lelystad. Het werkbezoek gaf de raadsleden een goed beeld van de actuele zaken die van belang zijn voor de geplande besluitvorming over o.a. het wijkveiligheidsplan en de handhavingnota.

Zo werden de raadsleden geïnformeerd over:

* de veranderende rol van de politie in de samenleving;
* de belangrijke functie en het werk van de wijkagenten;
* de behoefte aan nog meer regie vanuit de gemeente;
* de rol van de wijkmanagers ten aanzien van veiligheid;
* integrale veiligheid;

* de gebiedsgebonden politie;

* informatie gestuurde bewaking.

Verhelderend

De raadsleden hebben het werkbezoek aan de politie Flevoland als verhelderend en waardevol ervaren. De verschillende informatiesessies gaven een compleet inzicht in de uitdagingen en kansen die er voor de politie én gemeente zijn.

Ook bezoek van de raad?

Om zijn taak als volksvertegenwoordiger goed te kunnen uitoefenen gaat de gemeenteraad regelmatig op werkbezoek bij een organisatie of bedrijf in Lelystad. Wilt u in de toekomst ook uw deuren openen voor de raad van Lelystad dan kunt zich aanmelden via griffie@lelystad.nl.
---