FloraHolland


Internationale impressies tijdens de FloraHolland Trade Fair

FLORAHOLLAND (16 oktober 2009) - Tijdens de Horti Fair en FloraHolland Trade Fair ontmoette FloraHolland haar internationale relaties op een `Brunch briefing' in Aalsmeer. Ook werden internationale delegaties uit Kenia, Israel, China, Colombia en Frankrijk rondgeleid op de verschillende marktplaatsen van FloraHolland.

Ruim honderd internationale leden, kwekers, agenten en veredelaars waren aanwezig tijdens een `FloraHolland Brunch Briefing' op 14 oktober jl. Arnold Hordijk, commercieel directeur FloraHolland ging in op het belang van virtualisering en beeldveilen. Het internationale gezelschap uit Zuid-Amerika, Afrika, Israël, Midden-Oosten en Europa werd bijgepraat over de marktontwikkelingen naar 2010 en het Fair Trade label.

De kwekersorganisatie Kenya Flower Council was dit jaar te gast met de Keniaanse staatsecretaris van Landbouw en de ambassadeur in Nederland.

Later die dag ondertekende Magrabi Agriculture, de grootste kweker in Egypte, het lidmaatschapovereenkomst met FloraHolland.

FloraHolland Trade Fair
De internationale gasten bezochten de FloraHolland Trade Fair en werden nader geïnformeerd over de kwaliteitsdiensten, E-trade, internationale logistieke dienstverlening en Handling. Onder de 650 deelnemende kwekers waren ongeveer dertig internationale aanvoerders op de Trade Fair aanwezig met een stand.