Rochdale


12 oktober 2009
Monumentale woningen in Zaanstaat in originele staat teruggebracht

Rochdale heeft 250 woningen in het Rijksmonument Zaanstraat in de Spaarndammerbuurt ingrijpend gerenoveerd. Op dinsdag 13 oktober a.s. worden de eerste verbeterde woningen opgeleverd. Wethouder R. Steenwinkel overhandigt symbolisch een levensgrote sleutel aan bewoners die terugkeren in hun gerenoveerde woning. Tijdens de open dag krijgen alle huurders de gelegenheid om de opgeknapte woningen te bekijken. Medewerkers van Delta Forte geven een toelichting over de gerenoveerde woningen.

Monumenten
Het complex in de Zaanstraat is een rijksmonument gebouwd in 1919 door Patrimonium, een voorloper van het huidige Rochdale. De architecten Kuipers en Ingwersen waren verantwoordelijk voor het ontwerp. Rochdale heeft de renovatie aangegrepen om het complex voor wat betreft het uiterlijk weer terug te brengen in de originele staat. Zo zijn kunststof kozijnen vervangen door houten kozijnen, authentieke voordeuren aangebracht en oorspronkelijke kleuren hersteld. Het complex bestaat na de renovatie uit 127 huur- en 120 koopwoningen. De huurwoningen zijn bestemd voor huurders die na de renovatie terugkeren. De koopwoningen worden vanaf heden verkocht via Van der Linden Makelaars.

Programma
Dinsdag 13 oktober vanaf 16:00 uur bent u welkom in de binnentuin, bereikbaar via de poort tussen Spaarndammerdijk nummers 267 en 268. Om 16:30 uur vindt de officiële handeling plaats en zijn er toespraken van de heer R Steenwinkel, wethouder Stadsdeel Westerpark en de heer E. Bartlema, vestigingsdirecteur Rochdale. Om 17:00 uur begint de bezichtiging van de opengestelde woningen en er is een hapje en drankje. Als u verslag wilt doen van deze open dag, bent u ook van harte welkom.


-o-o-