Rochdale


16 oktober 2009
Nieuwe Raad van Commissarissen Rochdale bekend

De nieuwe Raad van Commissarissen van Woningstichting Rochdale is bekend. De nieuw aangetrokken commissarissen zijn: mevrouw drs. F. Örgü, en de heren J.C. Gillis MBA FRICS, T. Herrema, J. Kleijwegt RA en drs. L.J. Wijngaarden. De open werving (via een advertentie) leidde tot meer dan driehonderd reacties. De selectie is gemaakt door de interim Raad van Commissarissen, de ondernemingsraad en de bewonersraad.

Van politiek tot financiën
Fadima Örgü maakt als journalist televisieprogrammas en was lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Jaap Gillis is bestuurder bij het vastgoedbedrijf Redevco. Hij heeft een zeer brede marketingkennis en is thuis in vastgoedontwikkeling en beleggingen. Tjeerd Herrema is oud PvdA-wethouder van Amsterdam. Hij kent het politieke krachtenveld en heeft veel ervaring en kennis op het gebied van stedelijke vernieuwing en volkshuisvesting. Ludo Wijngaarden is gepensioneerd en kan met zijn ervaring en achtergrond een bijdrage leveren aan de portefeuilles marketing en financiën. Jaap Kleijwegt is binnen de volkshuisvesting actief als accountant en adviseur.

Overdracht
Goos Minderman (hoogleraar Public Governance en Public Law), René Craemer (voormalig hoofdofficier van het Functioneel Parket) en Gerrit Aquina (voormalig algemeen directeur NCIV) zijn door de externe toezichthouders in maart van dit jaar benoemd tot interim commissaris. De heren Aquina en Minderman treden per 1 januari a.s. terug. De heer Craemer zal om reden van continuïteit aanblijven en neemt voorlopig het voorzitterschap op zich totdat de nieuwe raad daarover te zijner tijd nader beslist.

Vertrouwen
Ook minister Van der Laan heeft laten weten blij te zijn met deze formatie. De persoonlijkheden zijn divers. Door de deskundigheid op verschillende gebieden die relevant zijn voor een woningcorporatie, het enthousiasme van de nieuwe raadsleden en de uitdaging die zij in deze functie zien, ziet woningstichting Rochdale de toekomst met vertrouwen tegemoet.


-o-o-