Gemeente Rotterdam

Afgelopen weekeinde vond de tweede editie van de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen Frisbee te Veenendaal plaats. In verschillende leeftijdscategorieën werd er om de felbegeerde eerste prijs gestreden.

FC Zylyn deed mee met een team van kinderen uit Cool in de leeftijd van 7 tot en met 11 jaar en werd ingedeeld in de categorie U14. Op sportief gebied heeft het team weliswaar naast de prijzen gegrepen, maar men heeft enorm veel plezier gehad en is bovendien een ervaring rijker. Op naar volgend jaar!

FC Zylyn is een buurtsportproject voor kinderen in verschillende buurten van de stad en daagt kinderen uit te bewegen en sporten in hun eigen buurt. In het kader van Kindvriendelijk Rotterdam wordt FC Zylyn georganiseerd door BuurtLAB (in nauwe samenwerking met de Centrumraad) in de wijk Cool. FC Zylyn biedt sporten aan die kinderen zelf in de wijk kunnen beoefenen. Er is geen eigen accommodatie. FC Zylyn speelt daar waar het kan. In de wijk Cool wordt plein 't Landje in de meeste gevallen als sportterrein gebruikt.

In Cool biedt FC Zylyn een uitgebreid sportprogramma aan in de diverse schoolvakanties. In de komende herfstvakantie zijn er voor de kinderen uit Cool de volgende sportactiviteiten: Ultimate Frisbee, Inline-Skate, Basketbal, Tennis en de Mini Olympic Games. Voor inschrijvingen, exacte data en aanvangstijden ga je naar www.buurtlab.nl.

FC Zylyn, omdat kinderen nooit geparkeerd mogen staan.

Bron: Bart Kleijweg, 16-10-2009