Ingezonden persbericht


Bestuursmutaties Nederlands Hippisch Kenniscentrum

Joop van Uytert en Marten Pelleboer treden toe
tot NHK-bestuur

Tilburg, 16 oktober 2009 - Joop van Uytert en Marten Pelleboer zijn toegetreden tot het bestuur van het Nederlands Hippisch Kenniscentrum (NHK). Zij volgen hiermee Cees Roozemond en Daan Nanning op. Deze laatsten hebben tijdens de opstartfase van het NHK als lid van het bestuur meegedraaid, maar kunnen het NHK-bestuurslidmaatschap niet langer met hun overige werkzaamheden verenigen.

NHK-voorzitter Abel Slippens is de scheidende bestuursleden erkentelijk voor de belangrijke bijdragen die zij bij de totstandkoming van het Nederlands Hippisch Kenniscentrum hebben geleverd en is zeer ingenomen met het aantreden van Joop van Uytert en Marten Pelleboer. "Een aanwinst voor het Nederlands Hippisch Kenniscentrum".

Joop van Uytert van Hengstenstation Van Uytert is afgelopen maand uitgeroepen tot "Hippische ondernemer van het jaar" en brengt een schat aan kennis over het succesvol hippisch ondernemen met zich mee. Marten Pelleboer werkte tot voor kort als dierenarts en partner bij Dierenkliniek Wolvega. Hiernaast is hij al vele jaren bestuurslid van het Friesch Paarden-Stamboek.

Opbouw NHK-kennisnetwerk op korte termijn van start Het NHK heeft zich de afgelopen anderhalve maand vooral verdiept in het leggen van contacten en verbindingen binnen en buiten de paardensector. Binnenkort gaat het NHK de volgende fase in door daadwerkelijk te gaan bouwen aan het kennisnetwerk.

Noot voor de redactie-