Ingezonden persbericht


SafeNet benoemt Charles J. Neral tot Chief Financial Officer

IJsselstein, 16 oktober 2009 - SafeNet, Inc., een van de marktleiders in informatiebeveiliging en nu onder gezamenlijk management met Aladdin Knowledge Systems, benoemt Charles J. Neral tot Senior Vice-President en Chief Financial Officer (CFO).

"Neral heeft meer dan twintig jaar ervaring in financieel management in de technologiesector. Hij brengt de juiste kennis en ervaring mee om de accounting-, controlling- en financiële functies binnen SafeNet een nieuwe impuls te geven", zegt Mark Floyd, CEO van SafeNet. "Ons bedrijf en onze klanten zijn vertegenwoordigd in honderd landen. De internationale ervaring van Neral, met name in Azië en het gebied van de Stille Zuidzee, zal richting geven aan de ontwikkeling van de wereldwijde activiteiten van SafeNet. Zijn ervaring met bedrijfsovernames zal ongetwijfeld bijdragen aan de toekomstige groei van het bedrijf."

Voordat Neral in dienst kwam bij SafeNet, was hij Vice-President of Finance van de softwaretak van IBM. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde financiële planning, analyse, business controls en bedrijfsontwikkeling. Daarnaast droeg hij op strategisch niveau bij aan de groei van IBM, zowel wezenlijk als overnametechnisch. Voordat hij Vice-President of Finance werd, werkte Neral bij IBM in verschillende functies op het gebied van Sales, en binnen de Server and Global Services-organisatie. Ook bekleedde hij managementfuncties op het corporate hoofdkantoor in Azië en het gebied van de Stille Zuidzee.

"Ik ben erg tevreden met mijn nieuwe plek in het sterke managementteam van SafeNet", zegt Neral. "Het bedrijf is al sinds lange tijd marktleider in de informatiebeveiligingssector. Ik ben ervan overtuigd dat we nog maar net begonnen zijn met het benutten van het volledige potentieel van dit bedrijf, zijn oplossingen en zijn mensen. Ik zie uit naar de uitdagingen en successen die voor ons liggen."

Charles Neral heeft een MBA in financiën, behaald aan de Universiteit van New York, en is Bachelor of Science in Computer Science. Dit diploma behaalde hij aan de Indiana University in Pennsylvania.

####

Over SafeNet en Aladdin Knowledge Systems

In 2007 werd SafeNet overgenomen door Vector Capital, een technologiebedrijf met een eigen vermogen van twee miljard dollar. In maart 2009 nam Vector Capital Aladdin Knowledge Systems over en plaatste dit bedrijf onder het management van SafeNet. Samen vormen deze twee wereldwijd toonaangevende bedrijven het op twee na grootste informatiebeveiligingsbedrijf in de wereld. Beide bieden geïntegreerde oplossingen voor de steeds grotere beveiligingsuitdagingen van klanten. De versleutelingsoplossingen van SafeNet beschermen de communicatie, het intellectueel eigendom en de digitale identiteit van bedrijven en overheidsinstanties. De Aladdin-oplossingen voor softwarebeveiliging, -licenties en

-authenticatie beschermen de informatie, eigendommen en medewerkers van bedrijven tegen piraterij en fraude. SafeNet en Aladdin hebben samen een beveiligingsexpertise van ruim vijftig jaar in meer dan honderd landen over de gehele wereld. Aladdin zal in de toekomst volledig geïntegreerd worden in de SafeNet-organisatie. Meer informatie is te vinden op: www.safenet-inc.com en www.aladdin.com.