X3 Kleinkunst: beproefd concept in nieuwe handen


X3 Kleinkunst, Drie voorstellingen op 1 avond

AMSTERDAM, 20090628 -- X3 Kleinkunst is vernieuwd. Een nieuwe lay-out, een nieuwe website en drie nieuwe programma's. Het concept, drie kleinkunstvoorstellingen van nieuw talent op één avond, is onveranderd. Jochanan Westra heeft X3 Kleinkunst overgenomen. Vanaf dit seizoen is het concept niet langer onderdeel van Theateropleiding Selma Susanna (THOPSS) in Amsterdam. Wel is Selma Susanna nog steeds als artistiek adviseur aan het concept verbonden. Onder aanvoering van Jochanan staat X3 Kleinkunst geheel op eigen benen.

Vanaf oktober 2009 gaat X3 Kleinkunst voor het vijfde seizoen op tournee.

X3 Kleinkunst heeft na vijf jaar haar naam intussen gevestigd in de theaterwereld als een podium voor kleinkunsttalent dat het experiment niet schuwt. Kleinkunst met inhoud, noodzaak en altijd met een twist.

X3 Kleinkunst is cabaretesk, integer, herkenbaar. Door professionele kleinkunstenaars. Niet alleen maar om te lachen. Drie voorstellingen voor de prijs van één voorstelling. Voor de kleine en middelgrote zalen in Nederland.

Voor X3 Kleinkunst van dit seizoen zijn de volgende voorstellingen geselecteerd:

- De Kwestie, Martin Vernooij.
- En Toch, Jochanan Westra.
- Moeder & Mannen, Anne van Vlerken.

De wereld van Martin. Hoe een boerenzoon nu omgaat met zijn achtergrond in de huidige maatschappij. Of zie Jochanan. Een wervelwind om niet te missen, een heerlijke vervreemding om van te smullen. En ga mee met Anne, een gescheiden moeder die al sms'end tussen haar 3 zonen en haar nieuwe mannen laveert.

Kom naar de premiere in Amsterdam op 16 oktober 2009 naar de nieuwe mensen van X3 Kleinkunst!

Voor contact: Anne van Vlerken: 06 3069 2780
Foto's, speellijst en andere zaken op www.X3Kleinkunst.nl

Mail: Boekingen@X3Kleinkunst.nl