Politie Zeeland


---


O-3213-2009 Politie controleert aanhangwagens
De Zeeuwse politie heeft op vrijdagmorgen een verkeerscontrole gehouden die vooral gericht was op aanhangwagens.
Dit soort controles worden uitgevoerd door de politie, omdat veel aanhangwagens niet in orde blijken te zijn, uiteraard kan dit gevaarlijke gevolgen hebben voor het overige verkeer. Tijdens deze controle op het Geldeloozepad in Goes werden door 7 politiemedewerkers 7 bekeuringen uitgeschreven. (o.a. voor het niet hebben van het juiste rijbewijs > B, terwijl BE vereist is, het voeren van een verkeerde kentekenplaat, kapotte verlichting en overbelading) In totaal werden 40 aanhangers gecontroleerd.

Z-3214-2009 Aanrijding met letsel, Terneuzen
Een 18-jarige scooterrijder uit de gemeente Terneuzen is vanmorgen rond 09.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding.
De jongeman reed over de Vlooswijkstraat in Terneuzen. Toen hij de kruising met de Nieuwediepstraat overstak zag hij een personenauto over het hoofd. Hij knalde tegen de linkerzijkant van de auto aan. Beide voertuigen beschadigden flink. De scooterrijder is overgebracht naar het ziekenhuis, over de aard van zijn verwondingen is niets bekend. De 41-jarige Terneuzense die de auto bestuurder raakte niet gewond.

Z-3215-2009 Politie zet bos af nabij N61
Een bosgebied aan de N61 bij Hoek is vrijdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur met linten afgezet door de Zeeuwse politie.
Een wandelaar had eerder deze week in het bos een verdachte plek ontdekt. In een kuil in het bos had hij mogelijk een stoffelijk overschot aangetroffen. Hij belde vrijdag naar de politie om melding te maken van deze 'verdachte situatie'. De Zeeuwse politie is gaan zoeken in het bos en heeft het daartoe afgezet met rood-wit-afzetlint. De technische recherche werd ingezet om ondersteuning te verlenen in het onderzoek. In het bosje werd een hond gevonden die enige tijd geleden begraven was in het bosgebied. De resten van de hond zijn inmiddels geruimd.

O-3216-2009 Auto te water, Bruinisse
Vrijdagavond is een personenauto te water geraakt nabij de Philipsdam in Bruinisse.
Rond 18.15 uur reed een 38-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen Duiveland bij de Philipsdam. De man verklaarde dat hij door het natte wegdek in een slip raakte en van de weg afschoof. Hij kon op eigen kracht uit de auto kruipen en raakte niet gewond. Toen de politie ter plaatse kwam moest de man een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van één uur en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

O-3217-2009 Honkbalknuppel in beslag genomen
Bij een controle zijn drie Fransen aangehouden door de Zeeuwse politie.
Omstreeks 20.00 uur reden de mannen (17, 19 en 21 jaar uit Loon Plage) over de Deltaweg in Goes toen zij aan de kant werden gezet door de politie. In hun auto werd een honkbalknuppel aangetroffen. Deze is in beslag genomen. Ook trof de politie bij elke verdachte tien gram hennep aan. Ook dit werd in beslag genomen. Na het betalen van een boetgram hennep aan. Ook dit werd in beslag genomen. Na het betalen van een boete van E 430,- (totaal) konden de drie weer vertrekken.