Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Nieuws
Maak kennis met het KNMI op zaterdag 17 oktober 2009 KNMI neemt deel aan Oktober Kennismaand
29 september 2009 - Oktober Kennismaand biedt bezoekers gedurende een hele maand een kijkje in de fascinerende wereld van wetenschap en technologie. Ook het KNMI doet hier aan mee en zet op zaterdag 17 oktober 2009 zijn deuren open.
Op deze dag kun je een kijkje nemen bij het KNMI en een wandeling maken door het park van het KNMI. Je kunt zien hoe de weerballon wordt opgelaten, zelf waarnemingen verrichten, het weer op je geboortedag opvragen en meer te weten komen over seismologie. Het KNMI biedt een uitgebreid lezingenprogramma. Over gevoelstemperatuur in de winter, klimaatverandering, klimaatscenario's, de opwarming van Nederland en Europa. Kinderen kunnen een speurtocht doen, een ballonnetje oplaten en voorspellen waar deze terechtkomt.

Storm binnen in de wereld van Wetenschap & Technologie Wil je een kijkje komen nemen bij het KNMI, grijp dan nu je kans. Ga voor gratis toegangskaarten naar het aanmeldformulier. Het aantal bezoekers dat op het KNMI-terrein toegelaten kan worden, is beperkt.

Bereikbaarheid
Het KNMI is met het openbaar vervoer goed bereikbaar, zie Contact. Kom je met de auto, maak dan gebruik van de parkeergelegenheid bij het RIVM in Bilthoven. Er rijden pendelbussen tussen het RIVM en het KNMI. Op het KNMI-terrein en in de omliggende woonwijk is die dag geen parkeergelegenheid.

Tot ziens op 17 oktober!

Eerste uitgave: 29-09-09