Gemeente Medemblik

Open dag Westfries Archief

Op zaterdag 17 oktober a.s. neemt het Westfries Archief weer deel aan de Landelijke Archievendag. Deze dag is het archiefgebouw voor publiek geopend van 10.30-16.00u. Het thema `Oorlog & Vrede' is uitgewerkt in onderwerpen die West-Friesland hebben geraakt.

Er zijn tentoonstellingen en vier lezingen. Aan bod komen de `Opstand in 1572' , Medemblik en de gevolgen van de Tweede Engelse Oorlog (1665-1667), de Engels-Russische invasie in 1799 en de West-Friezen die in de negentiende eeuw als zouaaf voor de paus hebben gevochten.

Een aantal historische verenigingen, de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Oostelijk West-Friesland en Stichting Westfriese Families zijn aanwezig met een team medewerkers. U krijgt de mogelijkheid te zoeken in enkele genealogische bestanden, zoals een database met West-Friese zeevarende militairen uit de 17e-18e eeuw en het kaartsysteem van Nederlandse zouaven.

Verder zijn er de hele dag rondleidingen door de archiefdepots. Buiten kunnen liefhebbers zich uitleven op de mini-kolfbaan.

Voor het complete programma kunt u kijken op www.westfriesarchief.nl.