KNHS

Nederlands Kampioenschap Reining 2009
14 oktober 2009
jurgen pouls tabasco tari

ERMELO (KNHS) - Op zaterdag 17 oktober zal voor het eerst in de geschiedenis van de Reiningsport een Nederlands Kampioenschap Reining worden gehouden. Dit door de KNHS goedgekeurde evenement zal verreden worden in het Hippisch Evenementen Centrum in Wanroij.

Reining is een van de zeven door de mondiale hippische sportfederatie FEI (Federation Equestre Internationale) erkende hippische disciplines.De van oorsprong uit de Westernsport voortgekomen discipline is in 2002 als zodanig erkend .Vanaf 2004 worden de belangen van de Reining topsport in Nederland behartigd door de bij de KNHS aangesloten KNHS Reining Vereniging (www.knhsrv.nl) die nu voor de eerste keer de organisatie van het NK in handen heeft.

Reining, dat in het Engels sturen van een paard betekent, is een snel groeiende tak van paardensport waarmee Nederland zich steeds nadrukkelijker internationaal manifesteert. Kern van deze (dressuur) sport is het paard met de grootst mogelijke precisie in combinatie met snelheid, nauwkeurigheid en zekerheid aan een losse teugel door een voorgeschreven showparcours (proef) te leiden. Bij Reiningproeven worden veel onderdelen in galop verreden, waarbij oefeningen en tempowisselingen elkaar snel opvolgen. Het is dan ook een waar schouwspel vol explosie, gratie en ontspanning waarbij de deelnemers luidkeels aangemoedigd worden door het publiek eigenaren van paarden en collega ruiters.

Het Nederlands Kampioenschap Reining 2009 zal gereden worden tijdens het Reining evenement Tabasco Tari Eventdat georganiseerd wordt van 16 t/m 18 okt door de DRHA (Dutch Reining Horse Association). Deelnemers kunnen zich inschrijven in de klassen: Jeugd- Non Pro en Open. De wedstrijd zal beginnen om 09.00 uur. Voor het dagschema zie www.knhsrv.nl

Voorafgaand aan deze wedstrijd wordt op donderdag 15 oktober een door de FEI goedgekeurde CRI (Concours Reining Internationale) gereden met deelnemers uit Duitsland, Engeland, Zwitserland en Nederland. Een van de Nederlandse deelnemers aan deze CRI is de meervoudig Olympisch kampioen dressuur Anky van Grunsven. Deze wedstrijd telt mee als kwalificatie wedstrijd voor het KNHS Reiningkader, de FEI World Reining Masters en de FEI Wereld Ruiter Spelen (WEG) die in 2010 in Kentucky USA gehouden zullen worden.