Ingezonden persbericht


Persbericht
Haarlem, 13 oktober 2009

Concert Jerusalem String Quartet in Kleine zaal Philharmonie

Op zaterdag 17 oktober a.s. om 20.15 uur speelt het beroemde Jerusalem Quartet in de Kleine Zaal van de Philharmonie te Haarlem. Op het programma staan werken van Mozart en Mendelssohn. Met de organisatie van dit bijzondere concert in de serie Bruno Klassiek Presenteert viert cd- en dvd-winkel Bruno Klassiek zijn 10-jarig jubileum! Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Philharmonie, aan de kassa, via www.philharmonie.nu en via de bestellijn 023 - 512 12 12.

Op het programma staan de volgende werken: Mozart Strijkkwartet KV 589 'Pruisisch', Mendelssohn Strijkkwartet nr.5, op. 44, nr. 2, Mozart, Strijkkwartet KV 458 'Jachtkwartet'. Het Jerusalem String Quartet bestaat uit: Alexander Pavlovsky - viool; Sergei Bresler - viool; Amichai Grosz - altviool; Kyril Zlotnikov - cello. De 'Sergio Perresson' cello, die ooit door de legendarische Jacqueline Du Pré werd bespeeld is door Daniel Barenboim aan Zlotnikov uitgeleend.

Dynamisch en opwindend
Het Jerusalem String Quartet, een van de meest dynamische en opwindende kwartetten die momenteel te horen zijn, blijft een geliefde en regelmatig terugkerende gast van 's werelds belangrijkste concertzalen. Dit seizoen keren ze terug naar Londen voor een serie concerten in de Wigmore Hall en op de BBC Proms. Verder treden ze op in Théâtre de Châtelet in Parijs, Concertgebouw in Amsterdam, Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, Herkules-Saal in München en de Tonhalle in Zürich.

Met concerten in New York, Chicago, Los Angeles, Philadelphia, Cleveland en Washington hebben zij ook in Noord-Amerika een grote reputatie opgebouwd. Het ensemble is quartet-in-residence bij Musica Viva in Australië, waar ze op hun tournee van 10 concerten in november 2009 onder meer Sydney, Melbourne, Perth en Brisbane zullen aandoen. Ook blijven ze quartet-in-residence in de nieuwe concertzaal van Valladolid in Spanje. "Superlatives are inadequate in describing just how fine this playing was from one of the young, yet great quartets of our time." (Joanne Talbot, The Strad, May 2009) Het kwartet heeft een exclusief contract met Harmonia Mundi. Hun meest recente opname met strijkkwartetten van Haydn (Vol. 2) ontving de Diapason D'Or Arte. Een eerdere opname, Schuberts 'Der Tod und das Mädchen' plus de 'Quartettsatz', werd niet alleen uitgeroepen tot 'Editor's Choice' in Gramophone Magazine, juli 2008, maar ontving in 2008 ook de Diapadon d'Or de L'année en won een ECHO Classic Award in 2009. Hun opname van Dvoraks 'Amerikaans' kwartet en het Pianokwintet kwam uit in mei 2006 en was aanleiding voor een grote Europese tournee, waaronder 9 concerten in Nederland, met pianist Stefan Vladar in november 2007.

Kaartverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Bespreekburo van de Philharmonie (ma t/m vr 10-14 uur en een uur voor aanvang concert of telefonisch via 023-512 12 12). Ook kunt u kaarten bestellen via de website www.philharmonie.nu. Daarnaast zijn nog kaarten te koop in de winkel van Bruno Klassiek (let wel: hier alleen tegen vol tarief en reserveringen zijn hier niet mogelijk).

Bruno Klassiek Presenteert
Het concert op zaterdag 17 oktober a.s. is onderdeel van de serie Bruno Klassiek Presenteert, een uniek initiatief van de Haarlemse cd- en dvd-speciaalzaak Bruno Klassiek. Met zijn serie slaat eigenaar Bruno Truyens een brug tussen live muziek op topniveau enerzijds en mooie uitvoeringen en opnames op cd en dvd anderzijds. Meer informatie over de winkel is te vinden op www.brunoklassiek.nl.



Ingezonden persbericht