Evangelische Omroep

Nr. 249
Hilversum, 14 oktober 2009

ONGEKENDE CHARME PRINSES MÁXIMA IN BLAUW BLOED
Zaterdag 17 oktober om 19.35 uur op Nederland 2

Aanstaande zaterdag in het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed aandacht voor de ongekende populariteit van prinses Máxima. Het is alweer 10 jaar geleden dat prinses Máxima door haar relatie met prins Willem-Alexander bekend werd bij het Nederlandse volk. Blauw Bloed vroeg bekend mannelijk Nederland, zoals Johan Cruijff, Ali B en zelfs haar eigen man prins Willem-Alexander, wat de charme van prinses Máxima is. Daarnaast in Blauw Bloed een item over alle vrijgezelle prinsen in Europa, de 75ste verjaardag van de Japanse keizerin Michiko en de twee tentoonstellingen die deze week werden geopend door prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Kijk voor meer info op www.blauwbloed.tv

Opening exposities
Prinses Máxima opent aanstaande vrijdag op Paleis het Loo twee bijzondere exposities: één over koninklijke waaiers en één over koninklijke miniaturen. Deze tentoonstellingen vormen een tweeluik van verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau. Daarnaast opent de prinses samen met prins Willem-Alexander een tentoonstelling over Oman in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. In januari van dit jaar was het paar nog op werkbezoek in dit land in het Midden-Oosten. Prins Willem-Alexander is net terug van een bezoek aan het schip de Hr. Ms. Evertsen, waar hij de strijd tegen piraterij met eigen ogen gadesloeg.

Prinsen op het witte paard
Ze zijn jong, knap, rijk en bovendien van koninklijken bloede. Van Andrea Casiraghi uit Monaco tot de Belgische prins Amedeo, er lopen nog heel wat vrijgezelle prinsen rond in Europa! In Blauw Bloed een top-5 van de meest begeerde prinsen van Europa.

Japanse keizerin Michiko 75 jaar
Op 20 oktober hoopt de Japanse keizerin Michiko haar 75ste verjaardag te vieren. Het is sowieso een jubileumjaar voor Michiko, want zij is ook 50 jaar getrouwd met haar man, de Japanse keizer Akihito. Hun liefdesverhaal heeft vele heftige stormen moeten doorstaan. Daarom in een nieuwe aflevering van onze serie Spraakmakende Koninklijke Liefdes ditmaal het verhaal van de Japanse keizer en het burgermeisje dat keizerin werd.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed, vanaf 19.35 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.


---
Noot voor redactie,