Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Dinxperlo - Hennepplantage ontmanteld                     |

De politie heeft op dinsdagavond 13 oktober aan de Prins Hendrikstraat in Dinxperlo een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen en ontmanteld. Ter plekke zijn twee personen aangehouden.


De politie stelde dinsdagavond rond 22:00 uur een onderzoek in in de woning. Er werden in meerdere ruimtes in totaal ruim 1.000 hennepplanten aangetroffen. Ter plekke werden een 20-jarige vrouw en een 27-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

|     |Eibergen - Kwekerij aangetroffen                          |

Op donderdag 15 oktober heeft de politie in een woning aan de Paalhaarstraat in Eibergen een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij zijn geen hennepplanten aangetroffen.


De politie stelde donderdagochtend rond 10:30 uur een onderzoek in in de woning, waarbij de kwekerij werd ontdekt. Er was op dat moment niemand aanwezig in de woning. Ook werden geen planten aangetroffen, al kon wel worden vastgesteld dat vermoedelijk sprake is geweest van eerdere oogsten. De aangetroffen apparatuur is in beslag genomen en wordt vernietigd. Een medewerker van de energiemaatschappij stelde vast dat de stroom voor de kwekerij illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. De politie stelt een nader onderzoek in naar wie verwantwoordelijk was voor aanleg van de kwekerij.


-------------------------------------


Einde berichten


-----------------------

(





(



---- --