Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 17-10-2009

Trein botst tegen vrachtauto

KOEKANGE Vrijdagmiddag is op de bewaakte spoorwegovergang in de Dorpsstraat een passagierstrein op een vrachtauto gebotst. Daarbij is niemand gewond geraakt. Meteen na de melding is opgeschaald naar een GRIP 3 vanwege de ernst van de melding. Nadat duidelijk was dat er geen gewonden waren en de vrachtauto geladen met stenen, is teruggeschaald naar een GRIP 0. De passagierstrein, met circa tachtig passagiers, was op weg van Hoogeveen richting Zwolle. De vrachtauto was geladen met stenen. Voor de treinpassagiers heeft de NS vervangend vervoer met bussen geregeld. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van Politie Drenthe is bezig met een onderzoek naar de oorzaak. (2009048012)

Kortstondige brand in flat

HOOGEVEEN Vrijdagmorgen heeft een kortstondige brand in een flat aan de Kruisstraat in Hoogeveen plaatsgevonden. De rookontwikkeling was groot. De brandweer rukte met groot materieel uit, maar de schade viel mee. Uiteindelijk bleek het niet meer te zijn dan een binnenbrandje in een flat op de hoogste verdieping. Veel rook, maar geen uitslaande vlammen. De winkels onder de flat hoefden niet te worden ontruimd. Bewoners zijn uit voorzorg geëvacueerd maar mochten na korte tijd weer terug in hun woning. Er is niemand gewond geraakt. De brand is ontstaan in een oude elektrische kachel.

Vrachtwagen gekanteld op N34

DALEN Vrijdagmiddagmiddag omstreeks 14.00 uur is een vrachtwagen gekanteld op de N34 tussen Dalen en Coevorden. De vrachtwagen die afkomstig is uit Polen kantelde op de weg als gevolg van een windvlaag. De weg werd door dit ongeval in beide richtingen geblokkeerd. Het verkeer werd ter plekke omgeleid. Niemand raakte gewond.

Auto in de sloot door de sterke wind

NIJEVEEN Vrijdagmiddag is een 53-jarige automobiliste uit Zutpen met haar auto in een sloot terecht gekomen gelegen tussen de A32 en de Rijksweg. De vrouw kwam uit de richting van de N371 en reed in de richting van Steenwijk. Door de sterke wind raakte zij in de berm en verloor vervolgens de controle over de auto en kwam in een sloot tot stilstand. De vrouw raakte niet gewond. De auto werd afgesleept. (2009048050)

Verkeerscontrole op A37

REGIO Afgelopen donderdagmiddag en avond heeft de politie in samenwerking met de douane, de belastingdienst en de koninklijke marechaussee een verkeerscontrole gehouden op de A37. Deze controle heeft de volgende resultaten opgeleverd: drie bekeuringen voor het niet dragen van de verplichte autogordel, vijf bekeuringen voor het rijden met te gladde banden, twee bekeuringen voor een lekke uitlaat, een bekeuring voor een stoel die niet vast zat in de auto, twee bekeuringen voor een stukke koplamp, een bekeuring voor het rijden onder invloed van alcohol (265 ug/l), een bekeuring voor een niet correcte spoiler, vier bekeuringen voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Daarnaast werden ook nog bekeuringen uitgeschreven voor het rijden met rode diesel, het niet op orde hebben van de autopapieren en verzekering en het rijden met een rijontzegging. Een wapenstok werd aangetroffen en deze werd in beslag genomen. (2009047762)

Personen aangehouden voor bezit drugs

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag vier personen aangehouden in een woning aan de Kerspellaan. Uit onderzoek bleek dat er mogelijk gedeald zou worden in de woning. De politie hield vier personen aan in de woning en deze werden overgebracht naar het politiebureau. In de woning werd door de politie harddrugs (vermoedelijk heroïne en cocaïne) en contant geld (enkele duizenden euros) aangetroffen. Een 17-jarig meisje uit Emmer Compascuum mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Een 31-jarige man uit Rotterdam, een 22-jarige man uit Emmen en een 22-jarige man uit Emmen werden ingesloten. (2009047702)

Rijden onder invloed van alcohol

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden op de Kanaalweg voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten hadden de man op de Kanaalweg aan de kant gezet na een melding. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij scoorde 460 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd en mocht het politiebureau met een proces-verbaal op zak verlaten. (2009048066)

Politie controleert het verkeer

ASSEN Vrijdagavond heeft de politie op verschillende locaties in Assen het verkeer gecontroleerd. Agenten schreven twee bekeuringen uit voor fout parkeren en schreven ook twee bekeuringen uit voor het niet op orde hebben van de fietsverlichting. (2009048087)

Inbraak in woning

WAPSE Donderdagavond heeft de eigenaar van een woning aan de Ten Darperweg aangifte gedaan bij de politie van woninginbraak. Donderdagavond bleek bij thuiskomst dat de hele woning was doorzocht. Men heeft uit de woning een aantal (auto)sleutels en een antiek zakhorloge weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2009048093)

Alcomobilist aangehouden

EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 40-jarige automobilist uit Klazienaveen aangehouden op de Pastoor Jongeriusstraat voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten hadden de man ter controle aan de kant gezet. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de man 300 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd. (2009048094)

Politie vordert rijbewijs in

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagochtend het rijbewijs van een 17-jarige bromfietser uit Stuifzand ingevorderd op de Wolfsbosstraat. Agenten controleerden het verkeer op snelheid met een lasergun. De bromfietser werd gelaserd met een snelheid van 79 kilometer per uur. De jongeman werd aan de kant gezet en agenten vorderden zijn rijbewijs in. (2009048010)

Winkeldieven aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagochtend een 20-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt aan de Alteveerstraat. De man had een pak met donuts geopend en eentje deels opgegeten, zonder deze te betalen. De politie kon de man na onderzoek aanhouden bij zijn woning. Op het politiebureau werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt. (2009047887)

EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag een 28-jarige man uit Aalden en een 23-jarige vrouw uit Aalden in een schoenenwinkel aan het Mondriaanplein aangehouden voor winkeldiefstal. Het duo had een paar schoenen niet afgerekend en daardoor ging bij de uitgang het alarm af. De man en de vrouw werden door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen het duo werd proces-verbaal opgemaakt en met een dagvaarding op zak mochten ze het bureau verlaten. (2009048051)

MEPPEL De politie heeft vrijdagmiddag een 41 jarige vrouw en een 31-jarige man (woonplaats van beiden onbekend) aangehouden voor winkeldiefstal in een schoenenwinkel aan de Hoofdstraat. Het duo wordt verdacht van het wegnemen van schoenen uit de winkel. Na verhoor op het politiebureau mocht de man zijn weg vervolgen. De vrouw werd met een dagvaarding op zak heengezonden. Proces-verbaal werd opgemaakt. (2009048049)

Duo aangehouden wegens mishandeling

EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag op de Sterrenkamp twee mannen uit Schoonebeek (47 en 49 jaar) aangehouden wegens mishandeling. De mannen worden verdacht van het mishandelen van een 18-jarige man uit Hardenberg op de Hoofdstraat. De man had zomaar een vuistslag in het gezicht gekregen en werd tegen de grond gegooid. Na een korte zoekactie wisten agenten het duo aan te houden. Het tweetal werd overgebracht naar het politiebureau en ze werden ingesloten (2009048041)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.