Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 17-10-2009

Identiteit slachtoffers dodelijk ongeval bekend

Nieuw Vossenmeer - De slachtoffers die gistermiddag 16/10 bij een verkeersongeval op de Moorseweg om het leven gekomen zijn is een 18-jarige jongen uit Halsteren en een 20-jarige vrouw uit Nieuw Vossemeer. In een bocht op de Moorsedreef botsten zij op een
tegenligger die bestuurd werd door een 43-jarige vrouw uit Nieuw Vossemeer. Beide slachtoffer overleden ter plaatse.

Het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer kreeg vanmiddag de melding van een ernstig verkeersongeval op de Moorseweg. De
hulpdiensten spoedden zich ter plaatse. Ook een traumahelikopter werd ingezet. Daar trof de politie twee zwaar beschadigde auto's aan. Het ambulancepersoneel startte direct met levensreddende handelingen. Deze hulp kwam voor twee inzittenden van een auto te laat. Zij overleden ter plaatse. De inzittenden van de andere auto, een 43-jarige automobiliste en haar 9-jarige dochter uit Nieuw Vossenmeer bleven ongedeerd.
Naar aanleiding van de eerste verklaringen reed de auto met daarin de slachtoffers vanuit de richting Steenbergen over de Moorseweg in Nieuw Vossenmeer. In een bocht botste de auto op een tegemoetkomende tegenligger, die bestuurd werd door de 43-jarige vrouw.
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzoeken op dit moment de plaats van het ongeval naar sporen en maken fotos van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van eventuele getuigen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.
'Crosser' vermoedelijk onder invloed

STEENBERGEN - De politie heeft vanmorgen in de Kaaistraat een
21-jarige automobilist uit Steenbergen aangehouden. Aanleiding daartoe was de melding dat een auto bij de Buiten de Veste aan het crossen was. Daar troffen de agenten geen auto maar wel de geur van verbrand rubber aan. Tijdens het onderzoek in de omgeving zagen ze op het parkeerterrein bij de Burgemeester van Loonstraat de auto crossen. Tijdens controle bleek dat de bestuurder onder invloed van
vermoedelijk verdovende middelen verkeerde. Van hem werd op het bureau een bloedproef afgenomen. Tijdens het verhoor bekende hij 'asociaal' rijgedrag te hebben vertoond. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Minderjarige is hardleers

STEENBERGEN - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 03.30 uur op de Brooijmansdreef een 16-jarige jongen uit Oud Vossemeer aangehouden. Agenten zagen hem als bestuurder van een personenauto rijden en gaven hem een stopteken. Bij hem in de auto zaten nog twee minderjarigen. Tijdens controle bleek dat hij niet alleen te jong was een auto te besturen en uiteraard niet in het bezit was van een rijbewijs, maar het ook niet de eerste keer was dat hij een auto bestuurde. Agenten namen in verband met recidive de auto in beslag. Tijdens het verhoor verklaarde de jongen stiekem de auto van zijn vader te hebben
meegenomen naar een schoolfeest.

Politie haalt vijf beschonken bestuurders van de weg

ROOSENDAAL - De politie heeft gisteravond en vanmorgen tijdens een alcoholcontrole op de Van Beethovenlaan en de Van Gilselaan vijf automobilisten aangehouden. Een 31-jarige automobilist uit Roosendaal die op de Van Gilselaan gecontroleerd werd bleek 685 ug/l aan alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De andere automobilisten hadden tussen de 290 en 505 ug/l aan alcohol in hun bloed. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie pakt tweetal op voor het overtreden van de Opiumwet

OUDENBOSCH - De politie heeft gisteravond tegen 20.30 uur op een parkeerplaats aan de Nijverheidsweg twee mannen van 21 en 23 jaar aangehouden voor het in bezit hebben van verdovende middelen. Agenten stelden een onderzoek in na een melding te hebben ontvangen van een verdachte situatie. Ter plaatse zagen de agenten beide mannen in een auto zitten. Bij het zien van de politie maakten beide aanstalten weg te rijden. De agenten stelden een controle in. In het voertuig troffen ze 1.8 gram softdrugs en 1.3 gram harddrugs. Beide mannen werden gearresteerd.
Auteur: Desirée brabers

Laatst gewijzigd 17-10-2009 13:56 | © Regio Midden en West Brabant |