Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 17-10-2009

Politieteam Breda Noord kleurt het teamgebied blauw

BREDA - Agenten van het politieteam Breda Noord hebben gisteravond, zowel opvallend als onopvallend controles uitgevoerd op verschillende locaties in Breda Noord en Prinsenbeek. Jongeren in het gebied werden aangesproken op hun gedrag en buurthuizen gecontroleerd.
Verkeerscontroles vonden plaats op zowel de in- en uitvalswegen. Diverse openstaande boetes voor een totaalbedrag van ruim 600 Euro werden geïnd. De politie schreef in totaal 50 bekeuringen uit. In 35 gevallen gebeurde dat voor het niet voeren van verlichting. Een 14-jarige jongen kreeg een Haltverwijzing nadat hij aangetroffen was met brandende aanmaakblokjes in een speelgoedhuisje in een speeltuin in de Keersbergenstraat.

Politie spreekt van een rustige stapavond in het centrum van Breda

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spreken van een rustige stapavond. De politie verrichte in totaal twee arrestaties. Een dronken automobilist die het centrum inreed mocht mee naar het bureau. Een ademtest wees uit dat hij 805 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Een andere centrumbezoeker werd opgepakt omdat hij in het bezit was van harddrugs. Naast de aanhoudingen beteugelden de agenten dreigende opstootjes en schreven in totaal 6 bekeuringen uit voor fout parkeren.

Bredanaar schiet met luchtdrukwapen

BREDA - De politie heeft vanmorgen in een woning in Breda Noord de 43-jarige bewoner aangehouden. De man wordt verdacht van poging doodslag. In het belang van het onderzoek is hij op het bureau in verzekering gesteld.

De politie ontving een melding dat de man vanaf zijn achterplaats met een luchtdrukwapen had geschoten. Daarbij was het vermoeden dat hij gericht had op een 14-jarig meisje uit Breda. Het meisje raakte niet gewond. De politie stelde een onderzoek in en trof de man in de woning aan. Tijdens het onderzoek vonden agenten een luchtdrukwapen. De verdachte is aangehouden en het wapen in beslag genomen. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Politie neemt twee balletjespistolen in beslag

BREDA - De politie heeft gisteravond in een woning in Breda twee balletjespistolen in beslag genomen. Agenten kwamen bij de woning uit na een anonieme tip. De bewoner, een 33-jarige man mocht mee naar het bureau voor verhoor.

Tweetal op pad met een geprepareerde tas

BREDA - De politie heeft gistermiddag tegen 14.00 uur bij een
audiozaak twee Polen van 24 en 25 jaar aangehouden voor
winkeldiefstal. Een medewerker van de zaak betrapte het tweetal toen ze de winkel wilde verlaten met een niet afgerekende videocamera. De politie werd geïnformeerd en nam de mannen mee naar het bureau. Onderzoek wees uit dat de verdachten een geprepareerde tas bij zich hadden.

Automobilisten met een slok teveel van de weg gehaald

BREDA - De politie heeft gisteravond en vannacht drie automobilisten met een slok teveel van de weg gehaald. Agenten controleerden het verkeer in de Cornelis Joosstraat, de Baronielaan en de
Sterkenburgstraat. De hoogst gemeten uitslag was van een 27-jarige automobilist uit Breda. Hij werd vanmorgen even na 02.00 uur
aangehouden met 425 ug/l aan alcohol in het bloed. Tegen alle drie de automobilisten wordt proces verbaal opgemaakt. Ze mochten het bureau na verhoor verlaten met een rijverbod op zak.


Laatst gewijzigd 17-10-2009 13:00 | © Regio Midden en West Brabant |