Politie Gelderland-Zuid

Passanten helpen mishandelde vrouw

Nijmegen, 17-10-2009 o Vrijdagavond omstreeks 23.50 uur werd op de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen, ter hoogte van de brug, een vrouw mishandeld door een man. Later onderzoek wees uit dat dit een bekende van haar was. Diverse passanten boden hulp, bijvoorbeeld door tussenbeide te springen of meteen de politie te bellen. Meerdere politie-eenheden waren er snel bij. De verdachte kon ter plekke worden aangehouden.

Een bestuurster reageerde alert, toen zij rijdend over de Nieuwe Dukenburgseweg reed, een auto op het fietspad zag staan met alarmlichten aan. Vervolgens zag zij een vrouw liggen en stopte, denkend aan mogelijk een aanrijding. Een man die op straat stond schreeuwde om duidelijk te maken dat niemand zich ergens mee moest bemoeien. De getuige vertrouwde het niet en belde naar de politie.

De politie was met meerdere eenheden snel aanwezig en zag dat een man door een andere man werd geschopt en geslagen. Daarop hielden zij de verdachte aan, een 41-jarige Nijmegenaar. Uit verklaringen van getuigen bleek dat deze man eerder een vrouw zou hebben mishandeld. De andere man, een getuige, was tussenbeide gesprongen. De agenten troffen het slachtoffer ook ter plaatse aan en ontfermden zich over haar. Zij zat onder het bloed en is naar het ziekenhuis gebracht voor medische hulp.

Politieonderzoek
De vrouw, een 43-jarige Nijmeegse, heeft aangifte gedaan van mishandeling. Ook zou zij zijn bedreigd. De verdachte zit ingesloten en wordt verhoord. De 41-jarige is inmiddels in verzekering gesteld. Politieagenten hebben met verschillende getuigen gesproken en verklaringen opgenomen. Vermoedelijk ligt de toedracht in de relationele sfeer. De politie gaat verder met het onderzoek. (08)

Laatst gewijzigd 17-10-2009 14:09 | © Regio Gelderland-Zuid |