Ingezonden persbericht

Het PopDox Filmfestival presenteert: `Ja, dat is Den Haag', een unieke documentaire over het Haagse popklimaat.

Op zaterdag 17 oktober a.s. gaat de nieuwe film `Ja, dat is Den Haag' in première tijdens het PopDox Filmfestival in het Nutshuis in Den Haag. Deze unieke documentaire van filmmaker Mink Pinster geeft een intrigerend tijdsbeeld van de Haagse muziekscene anno 2009. De film toont een hechte groep mensen in de ontwikkeling van hun muzikale talent en op zoek naar erkenning hiervoor. Hoe komt het dat Den Haag nog steeds bekend staat als de beatstad van Nederland, en waar komt al dat talent vandaan? In deze film geeft een grote groep Haagse muzikanten en andere prominenten antwoord. Den Haag als muziekstad wordt geroemd, bediscussieerd én bekritiseerd.

Titeltrack
De titeltrack voor de film werd gemaakt door de Haagse hiphopgroep Kern Koppen, die daarvoor een unieke samenwerking aangingen met de plathaagse flamencogroep De Règâhs en rapper Esku van de groep BS80. Het nummer `Ja, dat is Den Haag' is tot eind september gratis te downloaden op www.kernkoppen.com.

Première
De film `Ja, dat is Den Haag' gaat zaterdag 17 oktober om 20.00 uur in première tijdens het nieuwe filmfestival PopDox. Tijdens deze `Hollywood-premiére' zullen de hoofdrolspelers en de makers van de film met een limousine naar het Nutshuis worden gebracht, waar zij over de rode loper het gebouw in zullen gaan. Direct na de filmvertoning zal de jonge Haagse meidengroep ReBelle een akoestisch optreden geven. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom op deze feestelijke avond. Vooraf aanmelden is gewenst!

PopDox Filmfestival Den Haag
PopDox is een nieuw filmfestival waarbij documentaires en andere producties over de Haagse popscene centraal staan. Het initiatief voor het nieuwe evenement is afkomstig van de R.G. Ruijs Stichting. De films worden op zaterdag 17 en zondag 18 oktober tussen 14.00 en 23.00 uur vertoond in de filmzaal van het Nutshuis aan de Riviervismarkt 5. Alle films zijn gratis te bekijken. Vooraf aanmelden is gewenst! Het PopDox Filmfestival Den Haag valt in het eerste weekend van de Haagse Popweek. Dit door het Haags Pop Centrum georganiseerde evenement zet Den Haag een week lang in het teken van Haagse popmuziek. In dezelfde week start ook het Haagse filmfestival Shoot-Me. Het PopDox Filmfestival Den Haag, dat met beiden samenwerkt, wil de verbindende schakel zijn tussen deze evenementen die elkaar daarmee perfect aanvullen.

Filmmaker Mink Pinster is beschikbaar voor interviews over zijn film. Ook is het mogelijk muzikanten uit de film te interviewen.

Het PopDox Filmfestival Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds 1818.

Meer informatie: www.popdox.nl



Ingezonden persbericht