VerkeersInformatieDienst

Grote controle langs A4

17 oktober 2009, 17:39
Vanaf vrijdagavond 22.00 uur tot 4.00 uur de volgende ochtend heeft op de A4 een grootschalige controle plaatsgevonden. Naast de politie werkten ondermeer ook de Belastingdienst en de Inspectie Verkeer en Waterstaat aan de controle mee. DE controle werd gehouden ter hoogte van het brugrestaurant.

Het belangrijkste doel van deze grote controle was het bevorderen van de verkeersveiligheid, door de weggebruikers te controleren op het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Door de motorrijders van de politie werden bestuurders vanaf de A4 naar de controlelocatie gehaald. Met kentekenherkenningscamera's werd een deel van het verkeer voorgeselecteerd.

Tijdens de controle op de A4 werd bij honderden bestuurders door de politie een blaastest afgenomen. Tegen 11 automobilisten met te veel alcohol in hun bloed werd ter plekke proces verbaal opgemaakt en zij ontvingen een tijdelijk rijverbod. Een man bleek in zijn auto een verboden wapen te hebben: dit is in beslag genomen door de politie.

Drie bestuurders kregen een bekeuring voor gladde banden, waaronder een taxichauffeur, twee bestuurders werden beboet omdat hun auto niet verzekerd was. Een bestuurder maakte zich schuldig aan een ernstig milieudelict: hij bleek achterin zijn auto asbest te hebben liggen. Tegen deze bestuurder is proces verbaal opgemaakt.