Vierlingen ontmoeten de 4 Daltons...

17/10/2009 17:50

WALIBI BELGIUM

Waver, 17 oktober 2009 - Walibi heeft vandaag haar zevende BIG7 attractie in de kijker gezet: de Dalton Terror.

Na een moeizame zoektocht hebben zich vandaag 5 vierlingen verzameld in Walibi: de familie Ghyoot uit Kalmthout (13 jaar), de familie Carion uit Lens (3,5 jaar), de familie Gainny uit Philippeville (8 jaar), de familie Van Eenooghe uit Tielt (10 jaar) en de familie De Broyer uit Ukkel (33 jaar).

Samen met de 4 Daltons waren ze de helden van de dag. Ze hebben eerst de attractie Dalton Terror getest. Voorts hebben ze als echte sterren hun 8 handen vereeuwigd in beton om tot peters en meters van de attractie Dalton Terror te worden uitgeroepn. Vader Ghyoot uit Kalmthout vertelt « We zijn echt heel blij dat Walibi ons vandaag de kans geeft om andere families met vierlingen te kunnen ontmoeten. Er zouden in België slechts 55 vierlingen bestaan. En een 'vierlingen-vereniging' bestaat niet echt. Vandaar dat dit een unieke gelegenheid is om een aantal ervaringen uit te wisselen. Ik hoop dat Walibi deze actie zal herhalen volgend jaar» .

Vierlingen zijn erg zeldzaam !

Volgens de Gezondheidindicatoren 2004 Vlaams Geweest (gepubliceerd in februari 2006) zou er in België slechts om de 3 à 4 jaar een vierling geboren worden. De kans om vierling te hebben zou 1 op 500.000 zijn !

The Big 7: elke maand werd één attractie in de kijker geplaatst!

Met de actie rond de Dalton Terror sluit Walibi een reeks van 7 unieke evenementen af in het kader van het jaar van de BIG7. Elke maand werd één attractie in de kijker geplaatst. Te beginnen in april en te eindigen in oktober.

Ter herinnering, de Weerwolf was de eerste attractie die alle eer kreeg in de maand april. Toen vormden 777 bezoekers een menselijke keten van 1,028 km lang.

De Calamity Mine was de tweede « Big 7 » attractie die in the picture werd gezet in de maand mei met «de dag van de roodharigen» .

De Vampier werd in juni in de verf gezet. Bij deze gelegenheid gaven 100 medewerkers van Walibi bloed voor het Rode Kruis.

In juli vierde Walibi de verbroedering van de Radja River en de Lesse.

In augustus werd een flashmob gehouden om de Flash Back te eren.

En, in september konden alle bezoekers van de Challenge of Tutankhamon meedoen aan een grote interactieve game om consoles te winnen.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel